ŠOK U SRBIJI

ŠTO SE TO DOGAĐA U SRBIJI!? Drugi dan zaredom obitelj Novaka Đokovića na meti razbojnika, Jelenin djed ne može doći k sebi nakon pljačke

 
 Profimedia, Mega Agency / Marko Djurica/Reuters

Obitelj jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića trenutno proživaljava dramu. Djed Jelene Đoković, Miloslav Radisavljević (85), napadnut je pretprošle noći u svom domu u Ljigu, gradu u Središnoj Srbiji. Vezali su ga lisicama i opljačkali, a potom odveli nekoliko kilometara dalje i vezali za dalekovod. U jutarnjim ga je satima pronašao direktor Komunalnog poduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć.

Novinari Blica su u razgovoru s vidno potresenim Miloslavom doznali da su mu u kuću nasilno upala dvojica muškaraca i zahtijevali novac, što je on odbio. Da stvar bude bizarnija, Jelenin djed živi samo 500 metara od policijske stanice, no pljačkaše to nije omelo.

Mještani kažu da vjeruju da se radi o planiranom ‘poslu’. Pretpostavljaju da su pljačkaši mislili da će u domu naći pozamašne količine novaca obzirom da je Miloslavova unuka udana za jednog od najboljih tenisača na svijetu. No, njezin je djed živio skromno pa su se kriminalci dokopali samo 26.000 dinara (oko 1.600 kuna) i mobitela.

Miloslavov brat Milan kaže da djed živi sam, no često ima posjete, bilo obiteljske, bilo od prijatelja. Dodaje da nije u dobrom stanju, da je jako potresen i da je teško podnio napad.

Predsjednik općine Ljig Dragan Lazarević potvrdio je još u četvrtak da je djed supruge Novaka Ðokovića pronađen vezan u kukuruzištu i da je riječ o pokušaju otmice. Vera Mitić, Milosavova kći i Jelenina mama, rekla je da su otmičari njezinom bratu slali poruke i tražili dva milijuna eura.

Međutim, policija je u toku dana izdala službeno priopćenje u kojem navode da se radi o pljački.

Srpski mediji u petak pišu o još jednom razbojstvu koji se tiče obitelji Đoković. Novosti doznaju da je iz skladišta restorana ‘Novak 1’ u Beogradu, koji je u vlasništvu Srđana Đokovića, Novakovog oca, ukradeno 110 stolica. Policija istražuje i taj slučaj.

Iz PR tima Novaka Đokovića poslali su u četvrtak priopćenje za medije u kojem pišu da obitelj Đoković trenutno nije u stanju davati izjave za medije te da mole javnost za razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:45