NOVA DRAMA

Što se to (opet) događa? Dječak (9) upao u bunar, akcija spašavanja traje već dva dana

Dječak se zaglavio na dubini od 10 metara, dok ukupna dubina bunara iznosi 25 metara

Dječak upao u bunar u Afganistanu

 Javed Tanveer/AFP

U selu Shokak, u provinciji Zabul u Afganistanu već dva dana pokušavaju spasiti devetogodišnjeg dječaka Haidara koji je upao u bunar. Dječak se zaglavio na dubini od 10 metara, dok ukupna dubina bunara iznosi 25 metara.

Odmah su angažirane hitne službe, a nadležni tvrde da je osigurano sve što je potrebno za njegovo spašavanje. U tijeku je korištenje građevinske mehanizacije kojom se iskopava zemlja kako bi se došlo do Haidara, prenosi CBS News.

Na društvenim mrežama širi se video dječaka koji može micati rukama i gornjim dijelom tijela dok je zarobljen u bunaru.

"Jesi li u redu, sine? Razgovaraj sa mnom i nemoj plakati, radimo na tome da te izbavimo", čuje se kako govori dječakov otac u videu. "Ok, nastavit ću govoriti", odgovara dječak, prenosi CBS News.

image

Dječak upao u bunar u Afganistanu

Javed Tanveer/AFP

"Tamo je tim s vozilom hitne pomoći, kisikom i drugim potrebnim stvarima", objavio je Abdullah Azzam, tajnik političkog vođe Talibana Abdula Ghanija Baradare na Twitteru.

Čini se da spasioci čine slične stvari kao i spasioci iz Maroka koji su početkom ovog mjeseca pokušavali spasiti petogodišnjeg dječaka Rayana koji je upao u 32-metarski bunar, ali nažalost nije preživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:43