NEOBIČAN SLUČAJ

ŠTO SU MU TO IZVADILI IZ TIJELA? 'Došao sam operirati crvuljak, ali odstranili su mi nešto žućkasto'

NEW YORK - William McCormack (43) iz američke savezne države New York u ožujku prošle godine osjetio je snažne bolove u trbuhu te je otišao u bolnički centar Lawrence u Lake Placidu.

Liječnici su ga ondje zbrinuli i odmah odveli u operacijsku salu. Nakon što su ga probudili, obavijestili su ga da su mu upravo izvadili crvuljak slijepog crijeva.

McCormack je bio nemalo iznenađen, s obzirom da je u istom bolničkom centru bio i nekoliko mjeseci prije, kada je došao s cijem da mu izvade isti taj crvuljak. No, ispostavilo se da su mu tada liječnici izvadili, prema riječima McCormackovog odvjetnika, 'žućkastu masu promjera tri centimetra'.

Pacijent se stoga upustio u sudski spor s bolnicom jer tvrdi da ima crno na bijelo dokument na kojemu piše kako mu je crvuljak uspješno izvađen mjesecima prije nego što je to uistinu učinjeno. Vjeruje kako su mu, iz njemu neobjašnjivih razloga, liječnici crvuljak zaboravili izvaditi.

Njegov odvjetnik Mitchell Baker došao je u posjed izvješća bolničkog patologa koji tvrdi da nakon operativnog zahvata na McCormacku njemu nije stigao nikakav crvuljak, već spomenuta žućkasta masa.

U bolnici nisu htjeli komentirati tužbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:49