‘NUKLEARNA LOPTA‘

Što to nosi muškarac u Putinovoj pratnji? Postoje tri ‘Čegeta‘, a jedan mu je stalno pri ruci

Neki komentiraju da je ovo samo još jedan pokušaj Putina da zastraši Zapad
 Twitter

Ruski predsjednik Vladimir Putin u pratnji ministra obrane Sergeja Šojgua posjetio je jučer poligon za obuku mobiliziranih rezervista u regiji Rjazanj, jugoistočno od Moskve, a danas su na društvenim medijima pojavile prilično neobične fotografije.

Vojnicima koji idu u borbu protiv Ukrajine došao je pružiti podršku, a na snimci objavljenoj na televiziji prikazan je kako puca iz snajperske puške, te se grli s jednim od vojnika.

image

Putin na poligonu

Mikhail Klimentyev/Afp
image
Mikhail Klimentyev/Afp

No, zanimljivije od toga je ono što se događalo u pozadini. Naime, muškarac u njegovoj pratnji držao je nešto za što neki izvještavaju da bi mogla biti jedna od nuklearnih aktovki, također poznata kao "nuklearna lopta".

"Čeget" je dio automatskog sustava za zapovijedanje i kontrolu nad ruskim strateškim nuklearnim snagama. Smatra se da postoje tri, a da Putin jednu od tih aktovki stalno ima pri ruci.

Dok se sadržaj aktovke spomenute ne može provjeriti, neki analitičari komentiraju da je ovo samo još jedan pokušaj Putina da zastraši Zapad nakon izrečenog niza nuklearnih prijetnji.

image
Mikhail Klimentyev/Afp
image
Mikhail Klimentyev/Afp
image
Mikhail Klimentyev/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:09