POLICIJA NA NOGAMA

Strah i trepet u Lukavcu: Jedna žena pronađena zavezana i polugola u šumi, a druga je nestala

Slučaj je upalio alarme jer potraga za drugom starijom stanovnicom sela koja je nestala 30. srpnja još uvijek traje

Šuma kod Lukavca

 Gorad/Alamy/Alamy/Profimedia/Gorad/alamy/alamy/profimedia

Mještani sela Tumare u općini Lukavac u Bosni i Hercegovini u velikom su strahu nakon što je njihova 50-godišnja sumještanka u srijedu u obližnjoj šumio pronađena svezana i polugola, piše N1 Televizija.

Riječ je o zabačenom selu u kojem mahom žive srpski povratnici. Ovaj slučaj je upalio alarme jer potraga za drugom starijom stanovnicom sela Jovankom Đurić koja je nestala 30. srpnja još uvijek traje.

Kako je za N1 rekao načelnik Općine Lukavac Edin Delić, na predmetu nestale Đurić radilo se i radi intenzivno.

S obzirom na to da nije bilo nikakvih informacija, istraga se vodila u više smjerova. U kući je živjela sama pa se sumnjalo ili da je sama napustila dom ili da se dogodilo nešto loše.

Delić tvrdi kako su nakon određenog vremena inzistirali da se na ovom predmetu radi kao da je riječ o potencijalnom ubojstvu.

“Kada se dogodio prvi nestanak, razgovarali smo s obitelji i trudili se da ne eskalira sve u medije, pogotovo nakon situacija koje su se događale, ali nakon ovog događaja od jučer, to je bilo nemoguće. U strahu su i mi smo zabrinuti. Surađujemo i s Općinom Petrovac koja graniči tu s nama. Svi su uznemireni. Tu je federalni ministar, a tužiteljstvo i policija sudjeluje s povećanim kapacitetima u potrazi za nestalom”, rekao je Delić za N1.

Naveo je kako je žena koja je pronađena u srijedu medicinski zbrinuta, a da je napadač ušao kroz prozor.

Svi nadležni su se uputili k Tumarama. “Stalo nam je da vratimo osjećaj sigurnosti”, rekao je Delić.

Predsjednik tumarske mjesne zajednice Ljubiša Mijatović kazao je za Srnu kako su dva srpska povratnika već napustila ovo selo iz straha.

Gordana Babić, kćer nestale Jovanke, rekla je da dosadašnje potrage nisu dale rezultat. “Ništa nemamo. Gorske službe radile su desetak dana. U nedjelju, 13. kolovoza, bila je veća potraga, proširili su područje na oko 500 do 600 metara od kuće. Danas u potragu idu jedni, sutra drugi, sve je na dobrovoljnoj bazi”, rekla je Babić.

Tijana Babić, unuka nestale, rekla je da je Jovanka sitnije građe, visoka između 150 do 155 centimetara, teška oko 50 kilograma. Ona je podsjetila da je Jovanka posljednji put viđena u nedjelju, 30. srpnja, u 18.30 sati u Tumarama, a potraga je započeta u ponedjeljak, 31. srpnja, piše N1 Televizija.

Pojedini mediji iz entiteta Republika Srpske, ali i Srbije, navode da su događaji u selu Tumare na etničkoj osnovi i da su podignute tenzije. Predstavnici lokalne vlasti odbacuju takve navode ističući da će učiniti sve kako bi počinitelj što prije bio pronađen, kao i žena koja je nestala krajem srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 21:19