ŠOKANTNO OTKRIĆE

STRAH I TREPET U PERUU Uhićen dječak (12) koji je vodio mafijaške odrede smrti i likvidirao mete

 Getty Images

Naručeni ubojica odgovoran za ubojstvo pripadnika lokalne bande i policajca, te ranjavanje još dvojice bandita, identificiran je kao 12-godišnji dječak.

Peruanska policija kaže da je Nabil Blanco Cerda najmlađi profesionalni ubojica koji je ikad uhićen u toj južnoameričkoj državi, nakon što je policija uhvatila njega i još dvoje navodnih pomagača u Chinchau, u pokrajini Ica.

Dječak je dio bande koja je zapucala u lokalnom kafiću, pritom likvidiravši muškarca iz suparničke bande i ranivši još dvojicu, a prilikom bijega na njegovom nišanu našao se i jedan policajac.

Kriminalistički odjel peruanske policije, južnoamerički pandan američkom FBI-ju, uhitio je dječaka u koordiniranoj akciji izvedenoj u nedjelju.

Dječaka, kao i još dvojicu 16-godišnjaka i nekolicinu odraslih, unovačio je mafijaški vođa Edwin Lopez Gabriel, poznat pod nadimkom Loco Peluza.

Prema policijskom izvješću Gabriel je pod krinkom trgovačkog sindikata prikrivao kriminalne aktivnosti i koristio maloljetničke bande za zastrašivanje poduzetnika. Na taj način ih je prisiljavao na plaćanje sumanutih iznosa za mafijašku zaštitu i eliminaciju konkurencije.

Gabrielova operacija posijala je strah ulicama Chinche, a njegova strahovlada povezana je s još najmanje 4 likvidacije i više od 30 oružanih prepada.

- Gabriel je mjesecima prikrivao zločine pod krinkom sindikalnog vođe - kazao je jedan od policijskih dužnosnika zaslužan za njegovo hvatanje.

Sveukupno, policija je uhitila 16 osoba, a posebno ih je zgrozila činjenica što je 12-godišnjak vodio Gabrielove odrede smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:43