NEMIRI NA IZBORIMA?

Strahuje se od ponavljanja 2016., tada su srpske i ruske tajne službe pokušale izvesti puč

Crnogorska policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira
Milo Đukanović
 Tonči Plazibat/Cropix

Crnogorska policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na dan parlamentarnih izbora, rekao je jučer direktor crnogorske policije Veselin Veljović.

“Naša saznanja ukazuju da te osobe preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tijekom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red”, naveo je Veljović u priopćenju, ukazujući da će policija u svim gradovima Crne Gore odlučno reagirati.

Zajedničko dobro

“Oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazvati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise, bit će spriječeni i snosit će odgovornost”, poručio je prvi čovjek crnogorske policije.

“Pozivam građane da svi zajedno podijelimo odgovornost i sačuvamo građanske i civilizacijske vrijednosti društvene zajednice kao zajedničko dobro i interes svakog pojedinca i porodice”, naveo je Veljović.

Privedeni

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održat će se u nedjelju 30. kolovoza, a na njima sudjeluje 11 političkih stranaka i koalicija.

Na izborni dan u listopadu 2016., u Crnoj Gori se dogodio pokušaj prevrata. Tada je crnogorska policija uhitila skupinu srbijanskih državljana, koji su, kako je kasnije dokazano u sudskom postupku, predvođeni dvojicom ruskih državljana, agenata službe FSB, a potpomognuti čelnicima oporbenog prosrpskog DF-a, pokušali državni udar u Crnoj Gori.

Planirali su ga izvesti tako da na dan izbora zauzmu zgradu crnogorskog parlamenta i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Policija je u Bijelom Polju privela građanina koji je na društvenim mrežama pozvao na ubojstvo predsjednika Crne Gore, prijašnjeg premijera Đukanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:20