AMERIKA U ŠOKU

Strašan kraj svađe u osnovnoj školi: Šestogodišnji dječak upucao i teško ranio učiteljicu

Nije riječ o slučajnom pucnju. Želim znati odakle je došlo vatreno oružje, rekao je Steve Drew, načelnik policije grada Newport Newsa

Ilustrativna fotografija

 Kaitlin Mckeown/Zuma Press/Profimedia/Kaitlin Mckeown/zuma Press/profimedia

Šestogodišnji dječak u petak je hicem iz pištolja ranio učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Newport Newsu, u saveznoj državi Virginiji, izvijestila je policija, a lokalni dužnosnici obećali su pronaći odgovore na sva ključna pitanja kako bi spriječili da se takav događaj ponovi.

Učiteljica, u tridesetim godinama, zadobila je po život opasne ozljede, no njezino se stanje blago poboljšalo, rekao je načelnik policije Steve Drew. Još nije poznato kako se šestogodišnji dječak domogao pištolja. Policija je izvijestila o "svađi" u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem.

‘‘Nije riječ o slučajnom pucnju‘‘, rekao je Drew. ‘‘Želim znati odakle je došlo to vatreno oružje‘‘, dodao je.

Nema ozlijeđenih među učenicima koji su zbog vlastite sigirnosti odvedeni u sportsku dvoranu gdje su im na raspolaganju psiholozi i socijalni radnici, izjavio je Drew.

‘‘Učenici su na sigurnom. U interakciji su s policajcima s kojima se zabavljaju i krate vrijeme, da bi se pod školskom pratnjom vratili svojim roditeljima‘‘, rekao je.

‘‘Ono što vam mogu reći jest da će se pokrenuti cjelovita istraga od strane gradskog vijeća, zajedno sa školskim odborom i drugim akterima, ali ćemo isto tako poduzeti pravne korake i konkretne politike kako se ovakvo nešto ne bi ponovno dogodilo‘‘, istaknuo je gradonačelnik Philip Jones na konferenciji za novinare.

Školski nadzornik George Parker rekao je da je "šokiran" i "obeshrabren" ovim događajem, nakon čega je istaknuo da učitelji nisu u mogućnosti spriječiti ulazak oružja u školu.

‘‘Moramo držati oružje što dalje od dohvata mladih ljudi. Niti ja niti moji učitelji ne možemo kontolirati pristup oružju‘‘, napomenuo je Parker.

On također dodaje da su svi školski kampusi opremljeni detektorima metala koji se inače koriste za nasumične pretrage, ali oni u petak nisu bili raspoređeni u Osnovnoj školi Richneck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 16:06