CESTA CETINJE-BUDVA

Strašna nesreća u Crnoj Gori: Autobus sletio u provaliju, najmanje dvije osobe poginule

Mediji prenose da je vozač naglo skrenuo s ceste te da je policiji rekao da je iznenada osjetio jaku bol u glavi.

Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix

Dvije osobe su poginule, dok ih je najmanje 17 ozlijeđeno nakon što je u utorak lokalni autobus sletio u duboku provaliju na cesti nedaleko od crnogorske prijestolnice Cetinja.

Podgorički mediji javljaju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika. Provalija u koju je je autobus sletio duboka je više od stotinu metara, ali ga je gusto raslinje zaustavilo na oko 30 metara ispod ceste.

Na mjesto nesreće upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a prema mjestu Obzovica, gdje se dogodila nesreća, upućeni su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Ekipama hitne pomoći, liječnicima i medicinskom osoblju Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, kao i cetinjskoj bolnici, izdana je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem ozlijeđenih.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je sućut obiteljima stradalih izrazivši nadu za brz oporavak ozlijeđenih.

“Zatečen sam viješću o prometnoj nesreći na Obzovici. Mislima smo uz obitelji nastradalih i ozlijeđenih”, napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

Mediji prenose da je vozač naglo skrenuo s ceste te da je policiji rekao da je iznenada osjetio jaku bol u glavi. Također se navodi da u autobusu nije bilo djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 05:17