KOBNI 'LET GIBONA'

STRAŠNA SMRT MLADOG TURISTA U TAJLANDU Uputio se na čuvenu adrenalinsku atrakciju pa s visine veće od 100 metara pao na tlo

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Kanadski turist poginuo je na Tajlandu tijekom adrenalinske avanture nakon što je pukao kabel na ziplineu kojim se vozio, a on pao na tlo s visine veće od 100 metara.

Vlasti iz pokrajine, u kojoj se dogodila tragična nesreća, rekle su da je nesretni mladić bio na odmoru s djevojkom i grupom prijatelja, piše BBC.

Kako navode lokalni mediji, kabel je popustio na samom početku vožnje, nazvane "Let gibona" na koju se Kanađanin uputio prošle subote. Odmah nakon nesreće atrakcija je zatvorena, policija je otvorila istragu kako bi utvrdila jesu li zaposlenici na "Letu gibona" učinili sve u skladu s pravilima ili je njihova nedovoljna pažnja uzrokovala smrt mladog Kanađanina.

- Naše misli su s obitelji i prijateljima Kanađanina koji je poginuo u Tajlandu. Naš konzulat učinio je za njih sve što smo mogli - rekao je glasnogovornik odjela za globalne poslove u kanadskom ministarstvu vanjskih poslova.

"Let gibona" je inače čuvena atrakcija u tajlandskom mjestu Mae Kampong, a ima čak 33 platforme koje opslužuju više od 5 kilometra dugih trasa ziplinea, po čemu je ovo jedna od najvećih takvih atrakcija u cijeloj Aziji.

No, ovo im nije prvi put da je došlo do nesreće - prije tri godine na "Letu gibona" sudarila su se tri izraelska turista pri čemu su svi pali na tlo, ali su prošli s ozljedama koje nisu bile opasne po život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:49