JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

STRAŠNA SMRT NOVOROĐENČETA Dok je nemarna majka tulumarila u krčmi, curicu staru samo 3 mjeseca napali golemi štakori. Rastrgali su je i ubili...

Majka, koja je uhićena zbog zanemarivanja djeteta, prvotno je tvrdila da je dijete izgorjelo
 Danish Siddiqui / REUTERS

Ogromni štakori pojeli su živu djevojčicu staru samo tri mjeseca nakon što ju je njezina majka ostavila samu kod kuće kako bi mogla ići tulumariti, piše The Sun.

26-godišnjakinja se vratila u svoju daščaru u Johannesburgu u zoru te je zatekla ostatke svoje kćeri na krvlju natopljenom krevetu. Žena je u međuvremenu uhićena zbog zanemarivanja djeteta.

Ona je navodno u noćni život ponijela Luckyja, svoje drugo dijete, brata blizanca tragično preminule djevojčice. On je sada u skrbništvu svoga oca.

Jednu od ženinih susjeda su usred noći probudili urlici iz stana gdje su štakori izjeli djevojčicu te je potrčala da vidi o čemu se radi. Kada je ušla u stan uočila je uspaničenu majku djevojčice i krvavu scenu te je pozvala policiju.

- Beba je sigurno trpjela velike bolove prije smrti. Prsti, oči i jezik su joj pojedeni. Osim dijelova tijela koji su joj nedostajali, ostatak njezina tijela bio je prekriven ugriznim ranama koje su joj štakori svojim oštrim zubima nanijeli, rekla je susjeda.

- Ova žena mora trunuti u zatvoru. Ne zaslužuje biti majka, kazala je o nemarnoj susjedi.

Potresni incident dogodio se u predgrađu Johannesburga Katlehong tijekom proteklog vikenda.

Ljutito lokalno stanovništvo koje se okupilo nakon što je policija odvela majku u pritvor reklo je da se cijelu noć opijala u obližnjoj krčmi.

Noluthando Mtshali, kći stanodavke koja je uhićenoj ženi iznajmila daščaru, rekla je da su blizanci i prošlog tjedna bili u bolnici.

- Jedino što ta žena voli je tulumarenje. Stanuje tamo od početka godine, a prošlog su tjedna njezini blizanci bili u bolnici. Ne znamo zašto su odvedeni u bolnicu, dodala je.

Mtshali je opisala kako je izgledao ženin povratak kući.

- Vratila se kući u ranim jutarnjim satima s novim dečkom. Pokušali su provaliti u daščaru jer su izgubili ključ. Kada su ušli, pronašli su mrtvo dijete. Isprva su tvrdili da je izgorjelo, rekla je Mtshali.

Mama Sesi Mtshali, žena koja je majci iznajmila daščaru, rekla je da je ona oko 6:30 ujutro istrčala van urlajući, nakon što je otkrila što se dogodilo njezinom djetetu.

- Imamo problema sa štakorima, a ona djecu ostavlja samu cijelu noć. Toliko plaču da se umore i na kraju zaspu. Nakon svega nije htjela priznati da je kćer ostavila samu, dodala je Sesi Mtshali.

Nakon što je žena uhićena, otac blizanaca je došao po sinčića.

- Moja bivša djevojka rodila je dječaka i djevojčicu. U petak je sa sobom uzela dečka, a curicu je ostavila kod kuće. Kada se vratila kući u subotu ujutro djevojčica je bila mrtva, rekao je.

Nova djevojka oca blizanaca rekla je da je osobno svjedočila ljubavi majke prema tulumarenju. 'Dolazila bi pijana i djecu bi zaključala same unutra. Kada je Lucky došao k nama izgledao je kao da nije jeo danima. Sada je, međutim, sve dobro, rekla je.

Glasnogovornik policije Katlehonga potvrdio je da je majka uhićena te da je djevojčica preminula nakon što su je štakori živu pojeli.

- Majka je uhićena te je optužena za zanemarivanje djece. Pred sud će biti izvedena sljedeće godine, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 18:29