DIVLJE ZVIJERI

STRAŠNA SMRT U PARKU PRIRODE Novi čuvar želio je mladunce bijelih tigrova potjerati u nastambu, ali oni su se naglo okrenuli i nasrnuli na njega...

Ilustracija, mladunci bengalskog tigra
 Profimedia, Barcroft Media

Dva mladunca bengalskog tigra s bijelim pigmentom rastrgala su svojeg čuvara u parku prirode Bannerghatta u Južnoj Indiji, piše Guardian.

Do tragedije je došlo kad ih je čuvar pokušao natjerati da se vrate u svoju nastambu:

- Žrtva je pomagala drugom čuvaru u usmjeravanju mačaka u njihovu noćnu nastambu kada su se one okrenule i navalile na njega kroz jedina od četvora vrata koja nisu bila zatvorena - rekao je šef parka Santosh Kumar.

Osoblje parka naposlijetku je uspjelo otjerati tigrove, ali za žrtvu, 40-godišnjeg čuvara Anjija, bilo je prekasno.

- Mačke nisu dozovolile drugim čuvarima da vrate Anjija, već su ga čuvale, zbog čega nije na vrijeme odveden u bolnicu - rekao je Kumar.

Anji je bio zaposlen na kratko vrijeme prije samo mjesec dana i mijenjao je jednog drugog člana osoblja u parku. Njegovi ljutiti rođaci od vlasnika parka traže 500.000 rupija naknade (oko 7650 dolara) te ih optužuju za nemar u postupanju.

U istom su parku prije dvije godine lavovi ozlijedili jednog čuvara, navodi Guardian. Inače, 545 hektara veliki park je dom za 1941 životinju, uključujući bengalske tigrove, lavove i leoprade.

Najveći među njima su bengalski tigrovi, čiji mužjaci narastu do 3 metra u dužinu, a posebno veliki primjerci mogu imati i više od 300 kg, iako prosječno rijetko prelaze 260 kilograma, dok ženke teže oko 140 kg u prosjeku. Bijeli tigrovi su u Indiji zapravo vrsta bengalskog tigra, a svoj neobični pigment mogu zahvaliti recesivnom genu. Smatra ih se ugroženom vrstom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:19