DOBROĆUDNI BILJOJED

STRAŠNA SNIMKA MUČENJA ZAŠTIĆENE ŽIVOTINJE NA RUBU IZUMIRANJA ŠOKIRALA SVIJET Grupa mladića vukla cestom morsku kravu: 'Ovo je krajnje uznemirujuće'

 
 Twitter

Nigerijsko ministarstvo okoliša pokrenulo je istragu nakon što se pojavio video u kojem grupa mladića vuče morsku kravu po prašnjavom putu, piše BBC.

Nije poznato gdje je točno snimka nastala. Sirota životinja bila je zavezana užadi i, vidi se na snimci, pokušava se osloboditi.

Ministrica okoliša, Sharon Ikeazor, kazala je da je ponašanje u videu odvratno i kazala da vlasti nastoje spasiti nesretno stvorenje.

Ministrica je rekla da je događaj snimljen u naftom bogatoj delti rijeke Niger te pozvala na pokretanje za podizanje svjesnosti ljudi o važnosti zaštite morskih krava i ostalih životinja.

Morske krave su velike životinje koje se uglavnom hrane biljem. Njihov lov je u Nigeriji ilegalan, no još uvijek ih se lovi zbog mesa, ulja i organa koji se koriste u tradicionalnoj medicini.

Mnogi stanovnici delte Nigera su izrazito siromašni, iako žive u području bogatom naftom. Grupa eko-aktivista Blue Planet Society, koja radi na zaštiti mora, poručila je da je đokantno da navodno zaštićena morska krava može biti ovako mučena u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 16:02