VIKING POLARIS

Strašna tragedija na luksuznom kruzeru: Golemi val usmrtio jednu i ozlijedio četiri osobe

Brod Viking Polaris porinut je 2022. i najnoviji je u floti norveške tvrtke. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade

Kruzer Viking Polaris (arhivska fotografija)

 Alexis Delelisi/AFP

Jedna osoba izgubila je život, a četiri su ozlijeđene kad je golemi val zapljusnuo kruzer južno od Rta Horn pred čileanskim otokom Isla Hornos, priopćila je u četvrtak norveška kompanija Viking.

Nesreća se dogodila u utorak u 22.40 sati (srijeda u 2.40 sati po srednjoeuropskom vremenu), kad se na brod Viking Polaris obrušio "golemi val", ističe kompanija u priopćenju.

"S velikom tugom možemo potvrditi da je jedan putnik izgubio život u ovom incidentu. Obavijestili smo njegovu obitelj i uputili iskrene izraze sućuti", rekao je izvor u Vikingu u Norveškoj, ne navodeći je li žrtva muškarac ili žena niti koje je dobi.

Četiri putnika "zadobila su ozljede, ali nisu životno ugroženi", dodaje kompanija rekavši kako su im "stručnu pomoć pružili liječnik i medicinsko osoblje broda".

"Brod je pretrpio manja oštećenja u incidentu i doplovio je u luku Ushuaia bez drugog izgreda u srijedu poslijepodne po mjesnom vremenu", istaknula je kompanija.

Nekoliko brodskih okna je slomljeno, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Viking Polaris je porinut 2022. i najnoviji je u floti norveške kompanije. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade, piše mrežna stranica Vikinga.

Sredinom studenoga dvoje američkih turista u dobi od 76 i 80 godina poginuli su na kružnom putovanju na Antarktici na World Exploreru kad se prevrnuo gumeni čamac kojim su pošli na izlet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:29