ZBOG FLERTA NA FACEU

Strašna tragedija u Švicarskoj: Hrvat čekićem do smrti zatukao bivšu curu, a onda se objesio

Par je vezu prekinuo nekoliko dana prije stravičnog čina. Motiv ubojstva i samoubojstva policija još istražuje
 AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

Nakon što je otkrio da ga partnerica navodno vara na Facebooku, 46-godišnji Hrvat nastanjen u švicarskom gradu Massagno kod Lugana ubio ju je čekićem, a potom je počinio samoubojstvo.

Kako javljaju švicarski portali TicinoNews i Giornale del Popolo, ljubomorni muškarac saznao je da je njegova 40-godišnja partnerica preko Facebooka upoznala drugog muškarca, štoviše da se s njim susrela tijekom prošlog Božića, kada je posjetila roditelje u Hrvatskoj. Navodno mu je nedavno i priznala da želi okončati vezu s njim, što je dovelo do tragedije.

Živjeli zajedno

On je bio rastavljen, a ona udovica. Posljednjih sedam godina živjeli su zajedno u obiteljskoj kući u ulici Nosedo, gdje se u nedjelju navečer dogodio stravičan čin.

Mrtva tijela sljedećeg je dana pronašla njezina 22-godišnja kći. Posjetila ih je kasno poslijepodne, neko je vrijeme zvonila na ulaznim vratima, a kad je vidjela da se nitko ne javlja, zatražila je susjedovu pomoć. U kuću su provalili iz stražnjeg dvorišta, da bi potom ugledali stravičnu sliku: spavaća soba bila je puna krvi, na krevetu je ležala mrtva žena, na podu mrtav muškarac.

Pokraj žene je bio krvavi čekić; prema ranama na njezinu tijelu dalo se zaključiti da je preminula od smrtonosnih udaraca čekićem. Nije, međutim, odmah bilo jasno od čega je umro muškarac; najizglednija je varijanta da si je žiletom prerezao vratne žile. Susjedi su potreseni; u šoku kažu da su to bili ugodni ljudi koji se nisu svađali.

Ljubavnik zvao policiju

U međuvremenu, navodni ljubavnik iz Hrvatske danima nije dobivao odgovor od svoje drage te je sjeo u autobus i stigao u Massagno. Otišao je na tamošnju policiju, ali je, nažalost, bilo prekasno. Gradonačelnik John Bruschetti nije krio tugu i zaprepaštenje. “Svijet ubojstava koje vidimo u medijima stigao je i u naš grad”, rekao je. Istraga je u tijeku, slučaj je preuzeo javni tužitelj Paolo Bordoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:15