ŠTO SE DOGAĐA?

Strava i užas na pučini: Netflixovu ekipu napalo jato morskih pasa! ‘Ali njihovo ponašanje je krajnje neobično...‘

- Na vodi se vidjelo slovo V koje se kretalo prema nama, a tigrasti morski pas je skočio na čamac...

Ilustrativna fotografija

 Mediadrumworld.com/@euanart/Media Drum World/Profimedia/Mediadrumworld.com/@euanart/media Drum World/profimedia

Ekipa Netflixove dokumentarne serije gotovo je postala hrana za morske pse nakon užasnog susreta s 4,5 metra dugim tigrastim morskim psima tijekom snimanja na Havajima.

Dok su snimali četverodijelnu klimatsku dokumentarnu seriju ‘Our planet II‘, tim su napali morski psi koji su na brodu napravili ogromne rupe, rekao je redatelj Toby Nowlan za Radio Times.

- Prvotna ideja bila je napraviti podvodno snimanje s morskim psima tigrovima u plićaku Laysana, jednog od havajskih otoka, objasnio je producent serije Huw Cordey u intervjuu za Forbes.

- No prvoga dana kada su tigrasti morski psi bili u blizini, posada je ušla u ove čamce na napuhavanje i dva su ih morska psa napala. Prizor je bio kao u ‘Raljama‘, rekao je Cordey i dodao da je uspaničena ekipa bila samo oko 100 metara udaljena od kopna.

- Malo je reći da nisu uspjeli napraviti nikakve podvodne snimke.

Nowlan je rekao i da je to bio drugi napad morskog psa u istom danu.

- Na vodi se vidjelo slovo V koje se kretalo prema nama, a tigrasti morski pas je skočio na čamac i napravio goleme rupe na njemu. Cijeli čamac je eksplodirao.

- Bilo je užasno. To je bio drugi morski pas koji nas je napao toga dana.

Nazvavši ponašanje morskih pasa ‘krajnje neobičnim‘, Nowlan je dodao da su bili nevjerojatno gladni te zaključio da možda nije bilo dovoljno prirodne hrane pa su životinje pokušale pojesti sve na što su naišle u vodi.

Ovaj se incident dogodio samo mjesec dana nakon što je Newsweek izvijestio da se populacija tigrastih morskih pasa na Havajima povećala nakon niza napada.

Iako su šanse da nekoga morski pas napadne na Havajima manje od jedan naprama milijun, prema Havajskom odjelu za vodene resurse, tigrasti morski psi se smatraju posebno opasnima zbog svoje veličine i neselektivnog ponašanja u hranjenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:48