ZLOSTAVLJANJE DJECE

STRAVA U BEOGRADU Petogodišnjak brutalno pretučen završio u bolnici dva puta u deset dana

Iako je dijete već jednom pretučeno, socijalne službe i policija su zakazali u sprečavanju da ponovo završi u bolnici

Dječak star oko pet godina, štićenik Centra za socijalni rad Novog Sada, dva puta u deset dana primljen je u Urgentni centar u Beogradu s teškim ozljedama, opeklinama na rukama i nogama koje su mu najvjerojatnije nanijete namjerno, polomljenom nadlakticom i nagnječenom slezenom. Kako se to dogodilo, u Centru za socijalni rad Novog Sada nisu htjeli objasniti, piše Blic.

Iako je dijete već jednom pretučeno, socijalne službe i policija su zakazali u sprečavanju da ponovo završi u bolnici.

Dječak je navodno iz prihvatilišta Centra za socijalni rad u Novom Sadu nestao 27. srpnja. Nepoznata muška osoba dovela ga je vidno ozlijeđenog 5. rujna do Centra za zaštitu djece i dojenčadi u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

- Pregledali smo ga i odmah odveli u Institut za majku i dijete. Poslije pregleda je upućen u Urgentni centar, a potom u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj, gdje je i zbrinut. O svemu smo obavijestili policiju i kolege u Centru za socijalni rad Novog Sada čiji je i bio štićenik. Šta se događalo u međuvremenu, kako je nastradao, a imao je ozbiljne ozljede, ne znamo - kaže Mila Vuković, šefica Centra u Zvečanskoj.

Prilikom pregleda u Urgentnom centru ustanovljeno je da je dječak desetak dana ranije, 25. kolovoza, također bio primljen u toj ustanovi. Tada je na tijelu imao vidljive podljeve te opekotine na rukama i tabanima.

Iako su tijekom jučerašnjeg dana bili najavljeni odgovori iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu, na kraju je odlučeno da izjavu o ovom slučaju ipak neće davati.

Tako bez odgovora ostaje pitanje zašto se već prvi put nije reagiralo, već se dogodilo da petogodišnje dijete ponovo bude brutalno pretučeno. Policija je obavila razgovor s muškom osobom koja je dječaka dovela do Centra u Zvečanskoj, ali nije poznato da li je istraga pokazala tko je dijete zlostavljao, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:33