MAMA IZ PAKLA

STRAVA U NJEMAČKOJ, OTKRIVEN ŽENSKI FRITZL! Policija se zgrozila kada je pronašla hendikepiranu djevojku u sobi punoj smeća: 'Tamo je bila godinama'

 Sean Gallup/Getty Images

Njemačka je policija u utorak oslobodila 26-godišnjakinju s intelektualnim poteškoćama za koju se vjerovalo da ju je majka godinama držala zatočenu u stanu, prenosi AFP.

Mlada je žena prilikom oslobađanja zatečena 'loše fizičkom stanju', najvjerojatnije zbog zanemarivanja, a stan u kojem je pronađena bio je prepun smeća. Djevojka je pronađena u gradu Rosenheim, rekao je glasnogovornik policije i dodao da je djevojka trenutno na psihijatrijskom liječenju.

Policija je ženu pronašla slučajno tijekom izvršavanja deložacije.

Kada su htjeli ući u stan, 54-godišnja stanarka, za koju se vjeruje da je majka mlade žene, bacila se s drugog kata u prazninu između stepenica koje spajaju katove zgrade, naočigled pokušavši samoubojstvo.

Žena je zbog pada pretrpjela teške ozlijede te je odvezena u bolnicu.

Tek nakon što su ostvarili pristup u stan su policajci otkrili zatvorena vrata iza kojih je bila zatočena mlada žena.

'Vjerujemo da je mlada žena kćer stanarke. Njezino loše fizičko stanje sugerira da je u tom prostoru držana duže vrijeme, možda čak i godinama', rekao je za glasnogovornik policije Stefan Sonntag za lokalni portal rosenheim24.de.

Neidentificirani susjed koji je živio u stanu odmah pored stana u kojem je intervenirala policija i poznaje stanarku za koju se sumnja da je zatočila vlastitu kćer tvrdi da živi na tom mjestu od 2003. godine te da nikada nije vidio mladu ženu koju je policija oslobodila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:16