TRAGIČNA NOĆ

Strava u Španjolskoj: U noćnom klubu izbio požar, najmanje 13 mrtvih, broj žrtava mogao bi rasti

U noćni klub poslana je policija da bi istražila okolnosti u kojima se dogodila nesreća

Požar u noćnom klubu; snimke vatrogasaca

 Twitter/bomberos Murcia/

Najmanje trinaest ljudi poginulo je u nedjelju ujutro u požaru u noćnom klubu u Murciji na jugoistoku Španjolske, a broj žrtava i dalje raste dok policija nastavlja tražiti tijela među ruševinama.

"Šest novih tijela pronađeno je u ruševinama disko kluba. Sada je broj 13 mrtvih. Moguće je još žrtava", objavile su oko 14 sati hitne službe.

"I vatrogasci nastavljaju raditi na mjestu nesreće i ne isključuju mogućnost pronalaska novih žrtava”, dodale su.

U noćni klub poslana je policija da bi istražila okolnosti u kojima se dogodila nesreća.

"Prema prvim informacijama, vatra je izbila na prvome katu noćnog kluba, koji ima prizemlje i prvi kat i čini se da je ondje izbio požar”, rekao je glasnogovornik mjesne policije.

Vatra se razbuktala oko šest sati ujutro, a vatrogasci su onamo stigli oko 7,00 i do osam sati su uspjeli ugasiti vatru.

Gradonačelnik je kazao da je izvlačenje tijela iz ruševina vrlo zamršena zadaća s obzirom na rizik od urušavanja.

Među ozlijeđenima su i četiri osobe - dvije djevojke u dobi od 22 i 25 godina te dvojica muškaraca u dobi od 41 i 45 godina. Svi su se nagutali dima.

"Zasad nam je prioritet locirati tijela" u izgorjeloj zgradi u kojoj se sinoć slavio rođendan, rekao je glasnogovornik policije, dodavši da još nisu pronađeni svi posjetitelji.

Angažirano je 12 vozila hitne pomoći, 40 vatrogasaca i dvadesetak policajaca.

Aktualni španjolski premijer Pedro Sanchez na društvenoj mreži X izrazio je "sućut i solidarnost sa žrtvama i rodbinom stradalih", a gradonačelnik Murcije José Ballesta proglasio je trodnevnu žalost.

Gradske su vlasti podigle prihvatni centar, ujedno i centar za informiranje u sportskoj dvorani Atalayas u kojoj će rodbina stradalih moći dobiti informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 19:23