OTOK U NEVJERICI

Stravičan zločin na Badnjak: Otišla je u kafić popiti piće s prijateljima, ubijena je ni kriva ni dužna

Iz policije tvrde kako nema indikacija da je Edwards na bilo koji način bila povezana s umiješanima u pucnjavu

Elle Edwards

 Facebook/

Elle Edwards, žena koja je poginula u pucnjavi na Badnjak, posljednja je žrtva vala nasilja koje je zahvatio Liverpool i njegovu okolicu.

Kada je upucana u glavu, 26-godišnja kozmetičarka bila je sa sestrom i prijateljima u pubu zvanom The Lighthouseu u gradiću Wallaseyju, javlja BBC. U istoj pucnjavi ranjena su i četvorica muškaraca, od kojih je jedan u kritičnom stanju. Iz policije tvrde kako nema indikacija da je Edwards na bilo koji način bila povezana s umiješanima u pucnjavu. Napadači su pobjegli u tamnom Mercedesu, a policija je u ponedjeljak navečer objavila da su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom.

U intervjuu za Sky News obavljenim ispred puba Lighthouse, Jess, jedna od prijateljica nesretne Edwards, rekla je da su svi pomislili kako je vani vatromet. No bili su to hitci iz vatrenog oružja.

“No ubrzo je sve stalo, imali smo osjećaj da nešto nije kako treba”, kaže Jess. Edwards je hitno prevezena u bolnicu Arrowe Park, gdje je ubrzo proglašena mrtvom.

U kritičnom je stanju i 28-godišnji muškarac. Tri druga muškarca, u dobi od 22, 24 i 33 godine, upucana su, ali se smatra da njihove rane nisu opasne po život.

BBC-a upozorava na val nasilja koji je u proteklu godine zahvatio ovaj dio Engleske; devetogodišnja Olivije Pratt-Korbel, ubijena je u Liverpoolu kada je naoružani napadač lovio muškarca, te su oboje tako trčeći upali u dom nesretne djevojčice gdje je došlo do vatrenog obračuna. Dan ranije Ashley Dale ubijena je u svom vrtu, a vjeruje se i za nju da nije bila ciljana meta napada.

Nekoliko dana ranije 22-godišnji Sam Rimmer preminuo kada su na njega i njegove prijatelje pucali napadači za koje se jedino zna kako su pobjegli električnim biciklima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. prosinac 2022 22:47