SVE JE PRIZNAO

STRAVIČAN ZLOČIN NA MAGIČNOM OTOKU Čistač plaže silovao, pa ubio mladu turistkinju, a potom otišao doma i gledao TV

 
 Youtube/Snimka nadzorne kamere

Tajlanđanin Ronnakorn Romruen (24) koji je silovao i ubio njemačku turistkinju Miriam Beelte (26) osuđen je na smrt.

Početkom travnja, dok je razgledavala povijesni spomenik na tajlandskom otoku Koh Si Chang, Tajlanđanin ju je pratio, a potom brutalno silovao, razbio joj glavu kamenom i ubio ju. Potom je njezino tijelo sakrio ispod lišća na skrivenoj padini. Policija je iste večeri uhitila lokalnog čistača plaže koji je priznao silovanje i ubojstvo Miriam iz Hildesheima u Njemačkoj.

Ronnakorn je od travnja u pritvoru, priznao je sve točke optužnice, ali je osuđen na smrt jer su okolnosti počinjenja zločina toliko ozbiljne da nije bilo moguće ublažiti kaznu.

Sud je jučer proglasio mladića krivim za silovanje, ubojstvo i prikrivanje ubojstva, konzumiranje droge i vožnju automobila pod utjecajem opijata.

Osuđen je na smrt, a ima samo jedan mjesec za žalbu na odluku suda prije izvršenja smrtne presude.

Za silovanje je dobio 14 godina zatvora, ubojstvo radi prikrivanja zločina smrtnu presudu, za drogu i vožnju pod utjecajem osam mjeseci, te prikrivanje smrti jednu godinu zatvora. Zbog činjenice da je priznao sve što mu se stavlja na teret za neke je točke optužnice prepolovljena kazna, ali zločin je toliko težak da okrivljenik zaslužuje smrt, odlučio je sud

- Po točki optužnice ubojstvo radi prikrivanja zločina nema mogućnosti ublažavanja kazne, rečeno je.

Tijelo nesretne Njemice pronašli su lokalni mještani. Nadzorne kamere kasnije su pokazale da je Ronnakorn slijedio djevojku do brda gdje se nalazi spomenik te od nje nametljivo tražio seks. Ona ga je uporno odbijala, a on ju je u jednom trnutku srušio na zemlju i silovao. Kasnije je on ispričao policiji da je ona uspjela pobjeći. On ju je slijedio i lice joj je razbio kamenom sve dok ju nije ubio, jer nije želio da ona obavijesti policiju o napadu.

Zločin je priznao nekon četiri sata ispitivanja. Također je priznao da je nakon počinjenja zločina otišao doma, zapalio cigaretu, uključio televizor i popio pivo.

Njegova majka, koja ne živi s njim, ispričala se obitelji mlade djevojke i poručila da njezin sin zaslužuje najtežu kaznu.

- Znam samo da je radio na brodu, skupljao smeće s plaže, a poslije gledao televiziju i slušao glaubu. On je tih momak koji previše ne priča. Ispričavam se roditeljima jadne djevojke, ovo je stvarno bilo prestrašno i moj sin zaslužuje tu kaznu!

Koh Si Chang, na kojemu je mlada Njemica doživjela tragičnu sudbinu, magični je otok u blizini Bangkoka, relativno nepoznat stranim turistima. Riječ je o komadiću raja koji ima samo jednu plažu i za razliku od drugih dijelova južnog Tajlanda, nije krcat turistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:00