BRUTALNE METODE RATOVANJA

Stravične brojke: U Kongu bande razbojnika svaki sat siluju 48 žena

KINŠASA - Nova šokantna brojka stigla je ovih dana iz DR Konga, zemlje koja se prije 15-ak godina našla u centru tzv. afričkog svjetskog rata i u čijim dijelovima i dalje traju sukobi militantnih skupina.

26 puta veća brojka

Naime, istraživanje koje će biti objavljeno u časopisu American Journal of Public Health pokazalo je da se u toj zemlji svake godine siluje oko 400.000 žena, što je više od 1100 žena dnevno, 48 žena svaki sat ili četiri žene svake minute.

Šokantne brojke pokazuju da je stanje mnogo strašnije nego što se smatralo jer je posrijedi brojka 26 puta veća od one koju je navelo prethodno istraživanje i koju UN ističe kao službenu.

Kritike UN-a

Iako su neki UN-ovi dužnosnici kritizirali nove rezultate tvrdeći da uzorak ispitivanja nije bio dobar, autori ističu da brojka može biti samo veća, s obzirom na to da se mnoge žene srame pričati o silovanju.

DR Kongo ima oko 70 milijuna stanovnika i golema prirodna bogatstva, ali unatoč formalnom primirju, militantne bande i dalje haraju zemljom, osobito istočnim provincijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:12