ŠOKANTNI SLUČAJ

STRAVIČNI DETALJI Beogradski monstrum curu je silovao, ubio motikom i zakopao u dvorište

 Facebook/ MUP Srbije

BEOGRAD Tijelo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, koja je nestala 29. srpnja, pronađeno je u kući u beogradskom naselju Rakovica, piše Blic. Policija je zbog sumnje na silovanje i ubojstvo uhapsila višestruko osuđivanog Darka Kostića iz Beograda (39).

Ministar srbijanske policije Nebojša Stefanović priopćio je na konferenciji za novinare da je Kostić djevojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u krpe pa zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici. Prilaz kući sa velikim dvorištem otežan je zbog poplava, zbog čega policija trenutno raščišćava teren kako bi mogla da pretraži cijelo imanje.

Kostić je uhapšen zahvaljujući poligrafskom testiranju, nakon što je prije dva dana na istom mjestu silovao svoju rođakinju. Policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Njeno tijelo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje.

Prema riječima Stefanovića, Kostić je višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubojstvo starice na sedam godina zatvora. U svibnju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora.

'Radi se o počinitelju više krivičnih djela. On je 1993. godine sa još jednim čovjekom na gnjusan način ubio staricu rođenu 1929. Za to krivično djelo osuđen je na sedam godina zatvora', rekao je Veljović i dodao da je to krivično djelo Kostić izvršio kao mlađi punoljetnik. Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada.

Ivana je 29. srpnja otišla od kuće sa dozvolom majke 'da se provede' i od tada joj se gubi svaki trag. Ivana je i ranije, iako vrlo mlada, odlazila od kuće i izbivala po nekoliko dana. U zemunskom centru za socijalni rad, pod čijom je brigom obitelj bila od 2006. do 2009, njene odlaske su vidjeli kao 'povijest bježanja' dok su roditelji na to gledali sasvim drugačije.

'Ona je znala da ode ali uvijek bi se javila. Nikad se nije desilo da ode i da se ne javi', izjavili su Ivanini roditelji.

Uhićeni Darko Kostić (FOTO: MUP Srbije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 23:47