DOVITLJIVOST

'STROJ FUNKCIONIRA BESPRIJEKORNO, NEMA POTREBE DA LUPATE NOGOM U NJEGA' Inovacija u gradu punom nebodera: Napravili automat za Ferrarije na 15 katova

 REUTERS

Singapur je majušna zemlja koja gradi nebodere jer nema kamo drugamo staviti urede i stanove. Problem je bio i naći lokaciju za zračnu luku koja je u ovoj “Švicarskoj Azije” izuzetno prometna.

Zbog manjka prostora brojni poslovi imaju ozbiljnih problema jer kako imati recimo salon automobila ako nemate gdje izložiti modele: jasno, postoji internet, ali ako prodajete skupa vozila, a u Singapuru za to ima kupaca, jasno je da oni žele vidjeti svog limenog ljubimca uživo.

A i prodavač želi taj “intimni kontakt” budućeg vlasnika i automobila. Gary Hong prodaje rabljene luksuzne automobile (Ferrari, Maserati, Lamborghini) i dugo se mučio s time kako ih izložiti. A onda je išao četverogodišnjem sinu kupiti maketu automobila iz automata i pala mu je na pamet genijalna ideja: zašto ne bi napravio automat iz kojeg izlaze njegovi auti, ali u prirodnoj veličini.

Reuters

Pa je na zgradi od 15 katova napravio “automat za kupnju automobila”. Tako svaki kupac može već iz poprilične udaljenosti vidjeti što se nudi, a postupak kupnje je vrlo jednostavan: kartica u utor i to je to.

Automobil nakon toga izlazi pred kupca. I gotovo. Hong jamči da stroj radi besprijekorno i da nitko neće trebati lupati po automatu ako auto zapne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:20