DRAMA U SRBIJI

Studente razbjesnila Vučićeva odluka: Izašli na beogradske ulice, krenuli prema Skupštini

Vučić je najavio da će se u sklopu postroženih mjera zbog koronavirusa studenti morati iseliti iz studentskih domova
 Screenshot Facebook/twitter

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se u sklopu postroženih mjera zbog koronavirusa i studenti morati iseliti iz studentskih domova, došlo je do prosvjeda studenata u Beogradu. U tijeku su ispitni rokovi, zbog čega studenti ne žele odseliti iz domova.

N1 javlja da su studenti krenuli u prosvjednu šetnju vičući 'Nećemo kući'. Sada se kreću prema Skupštini, a najavili su i da će krenuti prema zgradi Vlade ako sutra do 18 sati ne bude donesena odluka da ipak mogu ostati u domovima.

Studenti gradom hodaju u koloni i viču 'Izlazite van', pozivajući i druge građane da im se pridruže.

Blic piše da ipak neće doći do zatvaranja studentskih domova u Beogradu. Naći će se prihvatljivo rješenje te će se pojačati epidemiološke mjere u domovima. To je navodno dogovoreno večeras nakon što je Vučić razgovarao sa studentima. Oni pak kažu da ne prihvaćaju polovične informacije već traže službenu odluku.

Dok je Vučić davao intervju ispred jednog studentskog doma u pozadini se čulo kako studenti lupaju u lonce u znak prosvjeda. Koristili su i zviždaljke, a na mjesto okupljanja je stigla i policija, javlja N1.

Podsjetimo, Vučić je ranije večeras najavio da će se na dva tjedna u Beogradu zatvoriti noćni klubovi od 23 sata do 6 sati ujutro. Isto će vrijediti i za kafiće. U zatvorenom prostoru će biti dopušteno okupljanje maksimalno 100 ljudi, a na otvorenom 500. One koji ne nose maske u javnom prijevozu i u trgovačkim centrima će se kažnjavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:02