ZATOČENA U PODRUMU

Studentica upoznala dečka preko interneta pa nestala: Policija je pronašla golu, svezanu i prekrivenu ugljenom

Madelyn Allen upoznala je dečka preko interneta, a nakon toga završila je zarobljena u podrumu njegove kuće

Madelyn Allen

 Facebook

Studentica Madelyn Allen iz američke države Utah nestala je prošlog tjedna, a sada ju je policija pronašla u domu 39-godišnjeg otmičara Brenta Browna. Muškarac je uhićen i osuđen za oduzimanje slobode, kao i za spolno i fizičko zlostavljanje, piše NBC.

Nestanak studentice prijavila je njezina obitelj 13. prosinca, a tog je dana napustila svoju sobu u studentskom kampusu u 9 sati ujutro. Prema snimki nadzornih kamera, Madelyn je izašla iz studentske zgrade u 9:22 sati. Roditelji su prijavili njezin nestanak, a potraga je završila pet dana kasnije kada je pronađena i vraćena obitelji.

"Presretni smo što je sad na sigurnom. Sada je s nama na sigurnom, ali ono što je proživjela je strašno i traumatično. Ne možemo ni razumjeti što je sve prošla. Ona je borac, hrabra je. Zahvalni smo što je opet s nama i pomoći ćemo joj da se oporavi", rekla je njezina obitelj.

Studentica je spašena iz podruma, u kojemu je pronađena gola i prekrivena ugljenom, nakon što je prošlo tjedna nestala nakon što je upoznala dečka preko interneta. Kako su izvijestili istražitelji koji su radili na ovome slučaju, Brent ju je pokupio onog dana kad je nestala i odvezao u grad 140 kilometara udaljen od njezina studentskog kampusa. Roditelji su se zabrinuli kad im je poslala poruku "Volim vas", bez ikakvog konteksta. Nakon što im se Madelyn više nije javljala, nazvali su policiju.

Policija je uspjela locirati signal njezina mobitela i počela je pretraživati teren. Tako su stigli do Brentove kuće, a on im je otvorio vrata, ali ih nije htio pustiti unutra bez dozvole njegovih roditelja koji su vlasnici nekretnine. Jedan od inspektora primijetio je kroz podrumski prozor da se osoba svijetle kose i sitne građe miče. Nakon toga su dobili dozvolu roditelja da provale u kuću te su u podrumu pronašli djevojku koja je bila gola svezana i potpuno prekrivena ugljenom. U istom se podrumu nalazio i set noževa te puška. Kasnije je otkriveno da je Brent oduzeo djevojci mobitel i ugasio ga.

Vratio joj ga je samo jednom kako bi ona poslala poruku svojim roditeljima, a upravo su ih istražitelji pomoću tog signala uspjeli pronaći. Djevojka je ispričala da ju je Brown nekoliko puta silovao i gušio. Prijetio joj je da će nauditi i njezinoj obitelji ako ode ili ako ikome kaže gdje se nalazi.

Brown je policiji priznao da ju je svezao dok je bio na poslu, ali da joj je ostavio hranu te da joj je dopustio da koristi kupaonicu. Madelyn je također razgovarala s policijom, kojoj je ispričala da ju je Brown natjerao da se skine kad je došla u njegov dom te da joj više nije dopuštao da se odjene. Prijetio joj je da će je udariti remenom ako se odjene.

"Molimo se da naša draga Maddie preživi ovo sve i krene dalje te da ponovno u budućnosti pronađe sreću i radost", rekla je njezina majka Taunya Allen, prenosi NBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:32