UŽAS U ITALIJI

Sud oslobodio domara koji je dirao srednjoškolku: ‘Trajalo je tek manje od 10 sekundi...‘

Školski domar je za stražnjicu uhvatio srednjoškolku na stubištu, prema dnevnim novinama Corriere della Sera
 Peter Noyce Itas/Alamy/Alamy/Profimedia/Peter Noyce Itas/alamy/alamy/profimedia

Odluka suda u Italiji da oslobodi muškarca optuženog da je neprimjereno dirao 17-godišnju djevojku postala je predmet kritika u zemlji, piše u petak njemačka agencija dpa.

Školski domar je za stražnjicu uhvatio srednjoškolku na stubištu, prema dnevnim novinama Corriere della Sera.

Sud u Rimu je muškarca oslobodio prošli tjedan jer je uznemiravanje trajalo "tek" manje od deset sekundi, stoji u novinskom izvješću.

Odluka je izazvala javno negodovanje u Italiji.

Koristeći ključnu riječ "#10secondi" korisnici društvenih mreža Instagram i TikTok objavljuju videe kako bi pokazali koliko dugo "palpata breve" (kratko pipanje) može trajati.

Štoperica u videima mjeri deset sekundi dok ljudi gledaju u kameru i diraju intimne dijelove svojih tijela. Talijanski glumac Paolo Camilli, poznat po ulozi u seriji "The White Lotus", snimio je prve videe, a zatim ga je u tome slijedila influencerica Chiara Ferragni.

Incident se navodno zbio u travnju 2022. Učenica je rekla da se uspinjala stubama kako bi otišla na nastavu i osjetila da je netko stavio ruku na stražnjicu ispod donjeg rublja na 5-10 sekundi.

Domar je kasnije priznao da je neprimjereno dodirnuo djevojku, stoji u izvješću, no tvrdio je da nije stavio ruku ispod njene odjeće te da je to učinio "iz šale".

Sud ga je navodno oslobodio optužbi za spolno nasilje jer suci smatraju da njegov postupak nije bio zločin. Čin je trajao "nekoliko sekundi" i stoga je "nespretan, ali lišen vulgarnih namjera", prema izvješću.

Učenica je time bila užasnuta.

"To nije bila šala - barem ne za mene", kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 06:03