DRAKONSKA KAZNA

Sud u Britaniji donio odluku: Djeca su vam predebela, nikada ih više nećete vidjeti! Mislite li da je to pravedno?

Četvero pretile djece iz Britanije nalaze se na korak od odvajanja od svojih roditelja, koji unatoč naredbi socijalnih službi nisu uspjeli njihovu težinu staviti pod kontrolu, piše Daily Mail .

Tri kćeri u dobi od jedanaest, sedam i jedne godine kao i petogodišnji sin mogli bi biti udomljeni bez mogućnosti kontakta ili posvojeni. Jedini način da se obitelj ikada više sastane je da djeca odrastu i sama potraže svoje biološke roditelje.

Sve je počelo 2008. godine kada je jedan od sinova optužio oca da ga je udario po glavi. Optužba se kasnije pokazala lažnom, ali je otvorila vrata za kritike, a kasnije i drakonske kazne zbog prevelike težine koja je ustanovljena kod djece.

Dvanaestogodišnji sin je imao sto kilograma, jedanaestogodišnja djevojčica je imala 75, a trogodišnja kći je imala 25 kilograma. To je bilo dovoljno da se donese odluka o posebnom režimu prehrane i nadgledanja života ove obitelji. Morao se poštovati kućni sat, socijalni radnici su nadgledali što djeca jedu, a poslali su ih i na razne tečajeve sporta i plesa kako bi im smanjili težinu. Ništa od toga nije uspjelo.

Roditelji danas krive socijalnu službu, koja im je postavila nemoguć zadatak bez da im je pomogla u smanjivanju težine njihove djece. Također ne mogu prijeći preko činjenice da im se djeca oduzimaju zbog težine.

- Mi možda nismo savršeni roditelji, ali svoju djecu volimo cijelim srcem - rekla je majka, koja je ostala anonimna kako bi se zaštitio identitet djece. Otac je bio još stroži:

- Imam osjećaj kao da zatvorenici imaju veća prava od nas. Borit ćemo se do kraja kako bi zadržali svoju djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:18