LOLITA EXPRESS

'SUDJELOVAO JE U ORGIJAMA S MALOLJETNICAMA' U javnost izlaze novi dokazi protiv princa Andrewa: 'Kad sam ušla, u sobi je već bilo 7 mladih Ruskinja'

 
 Profimedia

Bilo je to kobno prijateljstvo. Za jednog od dvojice, milijunaša Jeffreya Epsteina, osuđivanog seksualnog prijestupnika i podvoditelja maloljetnica, priča je već završila.

Epstein se nedavno objesio u zatvorskoj ćeliji u New Yorku, suočen s novom tranšom optužbi za ista nedjela. Za drugog, člana britanske kraljevske loze, princa Andrewa, inače vojvode od Yorka, ona tek zapravo započinje. Naime, ona provjerena, stara “s kim si, takav si” ovih dana progoni i tog pripadnika svjetske elite.

Kleveta

Princ je i prije bio pod povećalom zbog spornog prijateljstva s Epsteinom. Već je i ranije bio primoran nijekati da je imao prste u spornim seksualnim igrama u režiji razvratnog financijaša, a one su se sada, nakon što se Epstein našao pod novim optužbama, pa ubio, intenzivirale. Svjetski mediji neumorno čačkaju po detaljima priče i u javnosti se pojavljuje sve više dokaza, snimki i dnevnika letenja s Epsteinovog privatnog zrakoplova, koji ne idu u prilog i inače osebujnom i kontroverznom princu, drugom sinu britanske kraljice Elizabete II. i princa Phillipa.

Princ Andrew je, iako sve niječe, dobro znao što Epstein radi, tvrde žene koje ga optužuju. I ne samo to, i sam je spolno općio s maloljetnicama. Optužbe na prinčev račun izmilile su, među ostalim, i iz nedavno otpečaćenih sudskih dokumenata vezanih uz proces koji je jedna od tih žena, Virginia Roberts Giuffre, vodila protiv trenutno vrlo tražene Ghislaine Maxwell, Britanke i Epsteinove desne ruke koju se optužuje da je milijunašu i njegovu krugu “sređivala” maloljetnice. Giuffre je 2015. godine tužila Maxwell za klevetu. Ova ju je, naime, nazvala lažljivicom.

Giuffre tvrdi da ju je Epstein počeo seksualno zlostavljati dok joj je bilo 16 godina. Među ostalim, navodi, bila je “ponuđena” i Epsteinovom prijatelju, princu Andrewu, s kojim je bila prisiljena spolno općiti u tri navrata.

U spomenutim sudskim dokumentima, njezin odvjetnički tim referira se i na svjedočanstvo još jedne žene, Joanne Sjoberg, koja, kao i Giuffre, tvrdi da ih je Epsteinu dovela Maxwell.

“Gospođa Sjoberg je također svjedočila o seksualnim činovima s njom, princom Andrewom i gospođom Giuffre, kada su ona i Maxwell odsjedale u Epsteinovoj vili na Manhattanu”, naveli su Giuffreini odvjetnici u dokumentu koji je sudu podnesen u siječnju 2017. godine.

“Samo se sjećam da je netko predložio fotografiranje i rekli su nam da odemo na kauč. Andrew i Virginia su sjeli i u njezino su krilo stavili lutku. Tada sam ja sjela u krilu Andrewu, vjerujem vlastitom voljom. Uzeli su lutkine ruke i položili ih na Virginijine grudi, dok je Andrew svoje stavio na moje”, svjedočila je Sjoberg.

U istom se spisu, tvrde odvjetnici, nalazi i fotografija koja prikazuje Andrewa “s njegovom rukom oko golog struka Virginije Giuffre dok je bila maloljetnica te pozirala s Maxwell u Maxwelličinoj kući u Londonu”. Prema njihovu mišljenju, upravo ta slika potvrđuje tvrdnje njihove klijentice. Nema, dodaju, drugog razumnog objašnjenja zašto bi američko dijete bilo u društvu odraslih koji joj nisu rodbina, u londonskoj kući koja je u vlasništvu djevojke sada osuđenog seksualnog prijestupnika”.

Aranžmani

Uz sve već navedeno, plus novoobjavljenu snimku koja navodno prikazuje Andrewa kako viri iza vrata Epsteinove kuće u New Yorku u prosincu 2010. godine (a što je u potpunoj suprotnosti s njegovom tvrdnjom da on nije odsjedao kod njega), prinčevi problemi bi, s obzirom na najnovije medijske natpise, mogli postati još dramatičniji.

Naime, zapisi iz dnevnika letenja na privatnom zrakoplovu Jeffreya Epsteina, kojim je on, među ostalim, navodno prevozio maloljetnice i na svoj “otok grijeha” na Karibima, u kombinaciji s drugim podacima navodno pokazuju da su princ i Giuffre u najmanje tri prilike doista bili u istim dijelovima svijeta. Britanski Daily Mail domogao se dnevnika letenja s tzv. Lolita expressa iz ožujka i travnja 2001. godine. Ti zapisi pokazuju da je u tom periodu Giuffre putovala svijetom u Epsteinovu aranžmanu. Zemaljsku je kuglu u vlastitom i zasebnom aranžmanu obilazio i princ, no nekako su završavali na sličnim lokacijama.

Primjerice, Giuffre je sletjela u London 9. ožujka s Epsteinom i Maxwell. Nekoliko sati kasnije snimljena je spomenuta fotografija na kojoj princ grli Giuffre oko struka. Mjesec dana kasnije, 9. travnja, princ je bio u službenom posjetu SAD-u, u New Yorku. Isti je dan i Giuffre doletjela u taj grad, što prema napisima medija potvrđuje njezinu prijašnju tvrdnju da je drugi put seksualno općila s princom oko Uskrsa 2001. godine (Uskrs je te godine padao 15. travnja).

Poljubac u obraz

“Lijepa djevojka pod imenom Johanna Sjoberg, koja je radila za Jeffreya, sjedila je na Andrewovu koljenu. Maxwell me odvela do Andrewa i mislim da me prepoznao, iako ne znam je li se sjećao mog imena. Poljubili smo se u obraz i Maxwell me smjestila na njegovo drugo koljeno”, ispričala je Giuffre svojedobno o tom susretu s princem, objašnjavajući kako joj je naknadno bilo rečeno da odvede Andrewa na masažu što je, prema njezinu shvaćanju, značilo da spolno opći s njim, što je i učinila.

Treći put je spavala s princem, tvrdi, u Epsteinovoj vili na Karibima. Zapisi s leta pokazuju da su 11. travnja Giuffre i Epstein odletjeli na Američke Djevičanske otoke, dok je na sam Uskrs princ bio “na Bahamima” (navodno na odmoru s bivšom suprugom Sarah Ferguson i kćerima). Bahami su udaljeni dva sata leta od Epsteinova otoka. Zapisi da je on doista posjetio Epsteinov otok ne postoje, no Giuffre tvrdi da je Andrew došao na jednu noć. Nadalje, objašnjava kako je ona stigla na otok s Epsteinom i Maxwell i da je s agentom za modele stiglo sedam ruskih djevojaka koje nisu govorile ni riječ engleskog.

Curama je rečeno da poziraju u toplesu. “Kad sam ja ušla, Andrew i Jeffrey su sjedili u stolcima. Jeffrey nas je gestom ruke uputio da se počnemo skidati i tada su nas instruirali da se počnemo međusobno ljubiti i dirati. Jeffrey i princ su se smijali i tada sam se skinula i izvela seksualni čin na Andrewu. Idući dan se održala večera i Andrew je nestao”, ispričala je.

Stopala

Princ Andrew negira apsolutno sve optužbe. No, pitanje je kako će se priča dalje odvijati. Iz prijašnjih se nepodopština nekako izvukao, primjerice, s bivšom ženom Sarah Ferguson sada je u dobrim odnosima (iako je ona bila snimljena sa stopalom u ustima drugog muškarca dok su još bili zajedno), a kao da su mu oproštena i njegova druga sporna prijateljevanja - ona sa sinovima svjetski poznatih diktatora i spornim biznismenima (navodno čak i krijumčarima oružjem). Spočitavalo mu se često i da uživa u luksuznim letovima, što avionom, što helikopterom, a sve na račun poreznih obveznika, zbog čega je čak dobio i nadimak Air Miles Andy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:55