RODITELJI NA SUDU

Sudnicom su odzvanjali jecaji: ‘Supruga me nazvala i rekla - naša Ema je ubijena. Ja sam samo pao na pod‘

Otac ubijene djevojčice ispričao je da je sa svojom obitelji prije 3. svibnja imao bajku od života

Miljana K.

 Cropix/Cropix

Emotivnim svjedočenjem obitelji ubijene djece nastavljen je sudski postupak pred Višim sudom u Beogradu koji se vodi protiv roditelja K. K., dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara ubio devetero učenika i zaštitara škole, javlja Blic.rs.

Nina Kobiljski, majka ubijene djevojčice Eme, izašla je pred sudsku govornicu i započela svoje potresno svjedočenje. Kako je ispričala, na prethodnom ročištu ona je iznijela detalje iz zajedničkog života, pričala je o 3. svibnju, o sahrani, prepoznavanju djeteta.

Sada, kako je navela, želi ispričati kako izgleda život njene obitelji nakon 3. svibnja.

- Ljudi kažu da život ide dalje, još je točnije da život nestaje. Hoćemo li moći nastaviti sa životom? Bog ti dao onoliko koliko možeš podnijeti, to je velika laž. Nismo ovdje da se borimo da povratimo našu ubijenu djecu, prihvatili smo tugu. Sve ono što smo mi gradili, mi smo izgubili naše uvjerenje i načela po kojima smo živjeli. Ova bol nije kraj uništenja našeg života - počela je majka Eme Kobiljski svoje svjedočenje i rekla da ne zna

Kako je rekla, ne zna koliko će imati snage i dodala da osjeća svoja ograničenja.

U potresnom svjedočenju na suđenju Kostinim roditeljima, osvrnula se na Miljanu i Vladimira K., ističući da oni roditeljima žrtava nisu rekli da su "Oprosti".

Kako je rekla, do tragedije je doveo niz postupaka - roditeljskih i sustavnih.

- Ako trebam dati izjavu, onda bih se prvo obratila odvjetnici, ona nam je poslala sućut umjesto obitelji. Ne možete to učiniti u tuđe ime, na tuđi račun. Osobno je. Nikada nam nitko nije rekao: "Oprosti!". Zašto vam je točno žao? Zbog oružja u kući, što ste dijete vodili u streljanu? Je li vam žao što ste znali da vam dijete nema empatiju? "Mama se na mene ljutila, dok je grdila seku, ja sam se smijao." To je on rekao u svom iskazu - ispričala je Nina Kobiljski.

Otac ubijene djevojčice, Dragan Kobiljski, ispričao je da je sa svojom obitelji imao bajku od života, da im ništa nije falilo i da su uživali u svakom trenutku, prenosi Nova.rs.

- Ema je i moja treća sreća. Kad bi Nina ušla u ordinaciju, osjećala sam tjeskobu, a kad je izašla s viješću da je izgubila plod, bila je to trauma. Kad je treći put izašla nasmijana, nije bilo sretnije osobe od mene. Tada sam se odmah zaljubio u Emu. Ona je bila moja najveća ljubav u životu - rekao je kroz suze.

Kroz sudnicu su, kako je s lica mjesta javio reporter Nove.rs, odzvanjali suze i jecaji dok je otac pričao kako je njegova kći bila dijete koje je razumio od prvog dana, da je rasla u svijetu punom ljubavi i razumijevanja.

- Radio sam u inozemstvu i moja me supruga probudila pozivom da se dogodila pucnjava. Plakala je. Odmah sam izišao van da se prošećem. Prolazilo je puno vremena, to je izazivalo nelagodu, znao sam da me je dobro razumjela da mi se treba javiti kad je pronađe. Tada se na nekom portalu pojavila slika na kojoj se vidjelo da plače - prisjetio se otac.

- Bio sam sam na nekom parkingu kada mi je javila: "Naša Ema je ubijena." Ja sam tada pao na pod i pitao Boga: ‘Zašto?‘ Rekao sam da odmah krećem za Beograd. Kada sam stigao kući, dočekala me na vratima i rekla da je samo čekala da dođem i oboje smo plakali - dodao je.

Podsjetimo, ovaj sudski proces zajedno su pokrenule obitelji ubijene djece, a dosad je više njih svjedočilo o tragediji koja se dogodila prošlog svibnja, ali i o životima koji su živjeli prije i nakon nje. Ovo je drugi postupak protiv obitelji K. K., a prvi je pokrenula obitelj jedne od ubijenih djevojčica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 09:59