OKRŠAJ POLITIČARA

Sukob sve žešći. Gianfranco Fini: Berlusconi na mene huška špijune

Italy's lower house speaker Gianfranco Fini looks on before Italian lawmakers rejected a no-confidence motion against a junior minister of the government of Prime Minister at Italy's Chamber of Deputies, on August 4, 2010. Italian lawmakers on Wednesday rejected a no-confidence motion against a junior minister of the government of Prime Minister Silvio Berlusconi, seemingly putting off an early election scenario. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
 AFP

RIM - Gianfranco Fini, predsjednik talijanskoga Zastupničkog doma, izbačen iz Puka slobode (stranke koju je utemeljio zajedno s premijerom Silvijem Berlusconijem), optužuje Berlusconija da je nahuškao talijanske obavještajne službe na nj i na njegovu obitelj, da bi ga ocrnio i natjerao da se povuče sa svoje državne dužnosti.

Fini je zbog toga odustao od podrške Berlusconijevu prijedlogu zakona koja bi izuzela od sudskih postupaka četiri najviša talijanska dužnosnika. Te optužbe svjedoče da je sukob Berlusconi-Fini dosegao dosad najvišu institucionalnu razinu, nezapamćenu u povijesti Talijanske Republike.

Berlusconi je odvratio žestokom notom Predsjedništva Vlade, u kojoj se Finijeve optužbe odbacuju kao apsolutno lažne difamacije bez temelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:26