SMRT U ATLANTIKU

‘Suleman je bio prestravljen, nije htio ići. Otišao je na kraju zbog oca, bio je dan očeva...‘

Dodala je da je njezin brat od malih nogu bio opsjednut Titanicom i da je volio posjećivati muzejske izložbe o olupini
 Handout/Afp

Teta 19-godišnjeg Sulemana Dawooda, Azmeh Dawood, rekla je za NBC da je njezin nećak bio "prestravljen" ekspedicijom prije nego što je krenuo na nju. Azmeh Dawood, starija sestra pakistanskog milijardera, biznismena Šahzade Dawooda, rekla je medijima da je Suleman rekao rođaku da "nije baš za to" i da se osjeća "prestrašeno" zbog putovanja, javlja Guardian.

19-godišnjak se na kraju ipak ukrcao na Titan jer je putovanje bilo tijekom vikenda za Dan očeva, a on je htio udovoljiti svom ocu koji je bio strastven prema proučavanju Titanica.

“Mislim na Sulemana, koji ima 19 godina, tamo unutra, samo možda jedva diše...”, rekala je Azmeh Dawood.

“Osjećam nevjericu… To je nestvarna situacija”, rekla je i dodala: “Osjećam se kao da sam u nekom jako lošem filmu, s odbrojavanjem, ali niste znali do čega brojite… Teško dišem misleći na njih.”

Azmeh Dawood također je govorila o svom mlađem bratu Šahzadi Dawoodu koji je poginuo u imploziji, rekavši: "Bio je moj mlađi brat... Odgojila sam ga".

Dodala je da je njezin brat od malih nogu bio "apsolutno opsjednut" Titanicom i da je volio posjećivati muzejske izložbe o olupini.

image

Shahzada Dawood

Handout/Afp

Azmeh je bila shrvana jučer kada je potvrđeno da se svih pet putnika na Titanu smatra mrtvima.

- Osjećam nevjericu. To je nestvarna situacija..., rekla je i dodala da su joj posljednja četiri dana bila jako mučna. Stalno je gledala vijesti očajnički se nadajući novostima o bratu i nećaku, a bojeći se najgoreg.

Azmeh i Šahzada Dawood potomci su jedne od najistaknutijih korporativnih dinastija u Pakistanu. Istoimeni poslovni imperij obitelji, Dawood Hercules Corp. ulaže u poljoprivredu, zdravstveni sektor i druge industrije, piše NBC News.

Azmeh je ispričala da je tijekom posljednjih godina izgubila kontakt s bratom.

Dijagnosticirana joj je primarno progresivna multipka skleroza 2014. godine pa je završila u invalidskim kolicima. Ona i suprug su tada odlučili preseliti u Amsterdam kako bi imala lakši pristup ljekovitom kanabisu.

No neki članovi obitelji, uključujući i brata, nisu odobravali njezinu upotrebu kanabisa pa su se kontakti prorijedili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:20