ZBOG SPONZORA?!

Suludi potez manijakalnog influencera, srušio avion da bi si dignuo popularnost: Otkrio ga je jedan detalj...

Neki gledatelji su posumnjali da je čitava stvar namještena jer Jacob nije niti pokušao sigurno prizemljiti zrakoplov

Trevor Jacob

 YouTube

YouTuber koji je namjerno srušio mali avion kako bi dobio na popularnosti, izjasnit će se krivim za ometanje federalne istrage jer je počistio mjesto nesreće i uklonio olupinu, kažu američki tužitelji, a prenosi BBC.

Trevor Jacob (29) objavio je snimku pada aviona na YouTube-u u prosincu 2021. te kazao da se radilo o nesreći. Ta snimka je u međuvremenu pregledana više od 2,9 milijuna puta.

Kasnije je priznao da je snimio video kao dio jednog sponzorskog ugovora.

Za svoje nedjelo bi mogao dobiti i do 20 godina zatvora.

29-godišnji pilot i padobranac pristao je priznati krivnju za kazneno djelo uništavanja dokaza i prikrivanja kako bi omeo federalnu istragu, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Jacob je u studenom 2021. uzletio iz zračne luke Santa Barbara u Kaliforniji s kamerama postavljenim na njegov zrakoplov. Sa sobom je ponio i padobran, ali i selfie stick.

On nikada, zapravo, nije ni namjeravao stići do svog odredišta, već se planirao katapultirati iz aviona tijekom leta i snimiti sebe kako se spušta padobranom na tlo, dok avion namjerno pušta da se sruši, kazalo je američko državno odvjetništvo.

Zrakoplov se srušio u Nacionalnu šumu Los Padres 35 minuta nakon polijetanja. Jacob je kasnije otišao do mjesta pada zrakoplova i snimio olupinu.

Neki gledatelji YouTubea posumnjali su da je pad aviona namjeran, jer su primijetili da je Jacob nosio padobran i nije niti pokušao sigurno prizemljiti zrakoplov.

Jacob je prijavio nesreću Nacionalnom odboru za sigurnost prometa, koji je rekao da je on odgovoran za očuvanje olupine. No ovaj je tvrdio da nije znao točnu lokaciju gdje se avion srušio.

Međutim znao je jer se kasnije vratio helikopterom i uklonio olupinu koju je kasnije uništio, stoji u priopćenju.

Jacob bi se trebao pojaviti pred sudom u sljedećim tjednima.

Prošle godine, oduzeta mu je pilotska dozvola.

Jacobov odvjetnik nije želio komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:59