NOVI ZAKONI

Sunday Times: Britanija će odbijati azil svim imigrantima koji ilegalno prijeđu La Manche

Za one čiji je život u istinskoj opasnosti oformit će se nove legalne rute ulaska u tu zemlju, svi ostali bit će deportirani
Migranti prelaze La Manche
 Glyn Kirk

Britanska vlada rutinski će odbijati azil svim migrantima koji brodovima ilegalno prijeđu kanal La Manche ili nekim drugim ilegalnim putem uđu u Britaniju, prenosi u nedjelju list Sunday Times.

Prema pisanju tog lista, novi zakoni koje će u nedjelju predstaviti britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel predviđaju uvođenje dualnog sustava prema kojemu će se različito tretirati migranti koji su platili kriminalnim bandama da ih se ilegalnim putem prebaci u Britaniju.

Za one čiji je život u istinskoj opasnosti oformit će se nove legalne rute ulaska u tu zemlju, dok će inozemni kriminalci i tražitelji azila koji nisu ugroženi biti deportirani, tvrdi nadalje Sunday Times.

"Trenutno se sve koji dođu u našu zemlju i podnesu zahtjev za dobivanje azila tretira jednako, bez obzira na način ulaska na britansko tlo, a to jednostavno nije u redu", rekla je Patel u intervjuu za taj list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:38