NOVA ŽIVOTNA BITKA

Suosnivač Microsofta Paul Allen boluje od karcinoma

Ne-Hodgkinov limfom je Allanu dijagnosticiran u studenom i je već započeo s liječenjem. Trenutno se osjeća dobro i optimistično
 AFP

Suosnivaču Microsofta i jednom od najbližih prijatelja Billa Gatesa, Paulu Allenu dijagnosticiran je ne-Hodgkinov limfom i to 25 godina nakon što se liječio od Hodgkinove bolesti.

Ne-Hodgkinov limfom (non-Hodgkin, NHL) predstavlja tumor koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocitnog reda. Razumijevanje NHL-a posljednjih je desetljeća bitno unaprijeđeno što uz nove, sve uspješnije načine liječenja mijenja prognozu oboljelih od ove bolesti.

Teška je bolest 56-godišnjem Allanu dijagnosticirana ranije u studenom te je već započeo s kemoterapijom. Kao svjesni poduzetnik, o svojoj je bolesti prvo obavijestio zaposlenike vlastite kompanije, Vulcan Inc., koju je osnovao 1986. nakon rada u Microsoftu.

Njegovo komplicirano zdravstveno stanje dodatno otežava i sama činjenica da je Allen prije 25 godina nakon nimalo lake borbe uspio pobijediti Hodgkinovu bolest.

- Ovo je teška vijest za Paula i obitelj. No, za one koji znaju Paulovu priču, znaju da je optimističan te da će prebroditi i ovo - stoji u izjavi koju je Paulova sestra Jody Allen predala radnicima u Vulcan Inc.-u te dodaje kako se Paul osjeća dobro.

Allen je svoj uspon u poduzetničkim vodama započeo sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća kada je u suradnji s Billom Gatesom osnovao Microsoft. Trenutačno se nalazi na 17. mjestu najbogatijih Amerikanaca, a procjenjuje se kako raspolaže s 11,5 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:28