CRVENI ALARM

SUPEROLUJA U NAJMNOGOLJUDNIJOJ DRŽAVI SVIJETA Kina u najvišoj pripravnosti zbog dolaska tajfuna, evakuirano više od 700.000 ljudi

 
 REUTERS

Tajfun Lekima, koji prate obilne kiše, ogromni valovi i snažan vjetar, stigao je u subotu rano ujutro na obale jugoistoka Kine.

Oluja je natjerala kinesku meteorološku službu da izda crveni alarm, najviši stupanj upozorenja na opasnost, koji je oglašen za grad Wenling u pokrajini Zhejiang, javio je državni dnevnik China Daily.

Više od 700.000 ljudi evakuirano je uoči dolaska oluje, koja će, kako se očekuje, donijeti obilne kiše gradovima Hanzhou i Shanghaiju.

A man holding an umbrella stands near a fallen tree after super typhoon Lekima made landfall in Wenling, Zhejiang province, China August 10, 2019.  REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.
REUTERS

U Shanghaiju su brojne turističke atrakcije, muzeji i parkovi zatvoreni, javila je službena novinska agencija Xinhua. Otkazane su brojne željezničke linije vlakova velikih brzina kao i više od 100 zrakoplovnih letova.

Tajfun Lekima već je pogodio južni Japan i Tajvan, gdje je jedna osoba u petak smrtno stradala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:10