StoryEditor
KORONA ALARM

Superširitelj na ex-YU tulumu u Zürichu: Čak 300 posjetitelja ‘Kafane preko dana‘ u karanteni

Zaraženi muškarac je klub Flamingo posjetio 21. lipnja, a 25. lipnja je testiran pozitivno na Covid-19
Ilustracija
 -/Ingram/Profimedia

Gotovo je 300 gostiju i zaposlenika jednog noćnog kluba u Zürichu stavljeno u desetodnevnu karantenu, nakon što je jedan posjetitelj testiran pozitivno na koronavirus te je dokazano da je prilikom izlaska zarazio druge ljude.

Kako se ističe u priopćenju, muškarac je klub Flamingo posjetio 21. lipnja, a 25. lipnja je testiran pozitivno na Covid-19. Virus je u međuvremenu utvrđen i kod petero ljudi koji su bili s njim u izlasku.

Kako je vidljivo u službenom programu kluba, 21. lipnja na rasporedu je bio tulum za ljude s područja bivše Jugoslavije pod nazivom 'Kafana preko dana', koji se u istom klubu održava svake nedjelje, a povremeno uključuje i nastupe estradnih zvijezda iz država nastalih raspadom SFRJ. Švicarski mediji zaraženog muškarca nazivaju 'superširiteljem'.

Kao i ostale europske zemlje koje su popustile svoje mjere sprječavanja širenja koronavirusa, Švicarska bilježi rast novog broja oboljelih od Covida-19.

Prema podacima švicarskog ministarstva zdravstva, u proteklome tjednu broj novozaraženih svakodnevno je rastao, s 18 novih dnevnih slučajeva u ponedjeljak, na 69 u subotu.

Švicarskim je noćnim klubovima ovaj mjesec dopušteno ponovno otvaranje, ali uz obavezno uzimanje podataka svih gostiju. Zdravstvene su vlasti priopćile da će morati razmotriti ponovno zatvaranje klubova u slučaju novih incidenata sa širenjem bolesti.

U Švicarskoj je do sada zabilježen 31.555 zaraženi, te 1.682 umrlih od Covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2020 09:02