KAŽNJEN NOVČANO

Suprug Nancy Pelosi vozio pijan i sudjelovao u dvije prometne nesreće, neće ići u zatvor

No Paul Pelosi (82) izbjeći će zatvor nakon što je sudac odlučio da se četiri dana pritvora nakon uhićenja računaju u kaznu

Paul i Nancy Pelosi

 Samuel Corum/Afp

Suprug predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi osuđen je u utorak na pet dana zatvora i naloženo mu je da plati 6800 dolara kazne i odštete nakon što je priznao krivnju za nanošenje ozljeda vožnjom u pijanom stanju u svibnju u Kaliforniji.

No Paul Pelosi (82) izbjeći će zatvor nakon što je sudac odlučio da se četiri dana pritvora nakon uhićenja računaju u kaznu. Umjesto jednog preostalog dana, sudac mu je odredio društveno korisni rad, rekla je njegova odvjetnica Amanda Bevins.

Bevins se izjasnila o krivnji u ime svog klijenta na Vrhovnom sudu okruga Napa u Kaliforniji. Okrivljenik se odlučio ne pojaviti na ročištu jer njegova nazočnost nije bila obavezna.

Paul Pelosi uhićen je pod sumnjom da je vozio pod utjecajem alkohola nakon što je u svibnju sudjelovao u sudaru dva automobila u Kaliforniji. Nitko pritom nije bio teže ozlijeđen.

Iako je pošteđen dodatne kazne zatvora, Paul Pelosi dobio je tri godine uvjetne kazne i zabranjeno mu je upravljati motornim vozilom godinu dana osim ako nije opremljeno uređajem za paljenje koji sprječava vozača da pokrene automobil bez prethodnog alkotesta.

Paulu Pelosiju također je naređeno da plati 4927 dolara odštete vozaču drugog automobila za medicinske račune i izgubljene plaće, plus standardnu ​​naknadu od 150 dolara i sudsku kaznu od 1723 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 23:21