UOČI SUMMITA G7

Supruga Borisa Johnsona kopirala Kate Middleton, prva dama SAD-a u sakou s moćnom porukom

Melania Trump svojedobno je ‘isfurala‘ jaknu na kojoj je pisalo ‘stvarno me nije briga, a vas?‘, a Jill Biden poručila je: ‘Ljubav‘
Jill i Joe Biden s Borisom i Carrie Johnson 
 Brendan SMIALOWSKI/AFP

Carrie Johnson (33), nova supruga britanskog premijera Borisa Johnsona (56), u četvrtak se, dan uoči summita G7, u Carbis Bayu u Cornwallu susrela s američkim predsjednikom Joeom Bidenom (78) i prvom damom SAD-a, Jill Biden (70).

Carrie, koja se za premijera udala prošloga mjeseca na tajnoj ceremoniji, za ovaj važan dan izabrala je elegantnu, crvenu midi haljinu brenda LK Bennett, koja se može kupiti za 325 funti. Gospođa Johnson na nogama je imala Zara cipele od 49,99 funti. Kosu je raspustila, a make-up joj je bio decentan i prirodan.

image
Jill i Joe Biden s Borisom i Carrie Johnson
Brendan SMIALOWSKI/AFP

Upečatljiva, a opet umjerena haljina s bisernim gumbima i "puf" rukavima te mašnom, od modnih znalaca opisana je kao "dašak glamuroznog šika 1930-ih", a mnoge je podsjetila na stil koji inače bira vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton.

- Stvarno je lijepo biti prvi put ovdje u Cornwallu. Joe i ja radujemo se susretu s kraljicom. Tjednima smo se tome veselili i sad je napokon stigao taj trenutak - rekla je Jill Biden nakon što je popila čaj s Carrie.

Supruzi britanskog premijera ovoga tjedna na adresu u Downing Streetu dostavljene su haljine koje će nositi na važnim političkim susretima, a sudeći po onome što je izabrala, Carrie je očito tražila inspiraciju kod vojvotkinje od Cambridgea. Prema pisanju Daily Maila, 33-godišnjakinja je "bacila oko" na Kateine omiljene brendove kao što su Hurr Collective, L.K. Bennett, My Wardrobe HQ, Alessandra Rich i The Vampire's Wife.

image
Jill i Joe Biden s Borisom i Carrie Johnson
Toby Melville
image
Jill Biden
Brendan Smialowski/AFP

I prva dama SAD-a dotjerala se za susret u Cornwallu. Ona je pak nosila bijelu midi haljinu s crnim točkicama te Zadig & Voltaire sako s natpisom "ljubav" na leđima.

Spomenuta kombinacija Jill Biden mnoge je podsjetila na njezinu prethodnicu Melaniju Trump, koja je svojedobno "isfurala" jaknu na kojoj je pisalo "stvarno me nije briga, a vas?". Mnogi su takvu poruku na odjeći shvatili kao provokaciju, pogotovo jer je Melania spomenutu jaknu nosila tijekom posjeta centru za migrantsku djecu u McAllenu u Teksasu 2018. godine.

image
Melania Trump
MANDEL NGAN/AFP

- Poruka je bila za one ljude i ljevičarske medije koji me stalno kritiziraju - pravdala se poslije gospođa Trump.

A evo što je Jill Biden u Cornwallu rekla o natpisu na svojoj jakni: "Donosimo ljubav iz Amerike... Ovo je globalna konferencija, pokušavamo donijeti jedinstvo širom svijeta. Mislim da je to sad ljudima potrebno, da osjećaju jedinstvo iz svih zemalja, kao i nadu nakon ove godine pandemije".

image
Jill Biden
Brendan Smialowski/AFP

Biden: 'Rekao sam Johnsonu da imamo nešto zajedničko...'

Joe Biden na prvo se putovanje uputio u Britaniju na trodnevni summit G7 gdje se uoči sastanka na vrhu koji se održava od petka do nedjelje sastao s premijerom Borisom Johnsonom u četvrtak navečer, što je i njihov prvi sastanak uživo.

"Rekao sam premijeru da imamo nešto zajedničko: obojica smo se oženili iznad svog položaja", rekao je Biden novinarima nakon što su se on i Jill sastali s Johnsonom (56) i njegovom suprugom Carrie Symonds (33) s kojom je prošli mjesec ušao u brak.

Johnson je u šali odgovorio: "Neću proturječiti predsjedniku oko toga, niti oko bilo čega drugoga".

"Mislim da je jako dobro pripremljen", rekla je Jill Biden novinarima o svom suprugu. "Joe voli vanjsku politiku, to je njegov 'forte'"

Kada su je upitali je li predsjednik spreman i za sastanak s ruskim šefom države Vladimirom Putinom, kazala je da je "prepripremljen".

Sastanak Bidena i Johnsona, bliskih saveznika, početak je intenzivne turneje američkog predsjednika koju će završiti samitom u Ženevi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Joe Biden u braku je s Jill od 1977. Njegova prva supruga Neilia Hunter Biden poginula je u prometnoj nesreći 1972., zajedno s njihovom tada jednogodišnjom kćeri Naomi. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:52