NAJTRAŽENIJI BJEGUNAC

Supruga Ratka Mladića: Moj muž više nije živ, pa valjda bi se javio da jest

 AP

Supruga haškog bjegunca Ratka Mladića , optuženog za genocid i zločine protiv čovječnosti protiv Bošnjaka i Hrvata u ratu u BiH, izjavila je na suđenju u Beogradu da oružje i municija pronađeni u njezinu stanju pripadaju suprugu, za kojega je uvjerena da više nije živ.

- Da je živ, pronašao bi način da nam se javi, rekla je Mladićeva supruga.

Bosiljka Mladić optužena je za nedozvoljeno držanje tri pištolja i puške, kao i za nezakonito držanje još 60 metaka i 26 patrona za lovačku pušku.

Na sudu je ustvrdila da je suprug njoj i djeci zabranio da prilaze ormaru u kojem je bilo oružje, a nalazio se u spavaćoj sobi.

"Nitko ništa nije dirao. Tu je bilo jako puno prašine", rekla je Bosiljka Mladić.

Ispričala je da je njezin suprug napustio kuću 2001. kada je uhićen bivši predsjednik SRJ Slobodan Milošević. Navela je kako je prije toga doživio tri moždana udara.

Prema njezinim riječima, postupak da se Ratko Mladić proglasi mrtvim pokrenula je jer smatra da on nije živ.

Požalila se sudu da je tijekom četiri pretresa kuće preživjela veliko maltretiranje te da joj je prilikom posljednjeg pretresa, policajac uperio pušku u grudi.

- Prate me već pet godina, kada vodim unuku u vrtić, kada idem u posjetu rođacima u Makedoniju. Kada uđem u bazen u toplicama i oni uđu za mnom", ispričala je Mladićeva supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:16