PUKNUO IM FILM

Supruge ruskih vojnika ne mare za Putinovu strahovladu: ‘Vratite nam naše muževe ili ćemo vas rastrgati!‘

Nemojte čekati da svi budu sasječeni u ovom krvavom stroju za mljevenje mesa, poručile su ruskim vlastima

Policija u Moskvi privodi Ruskinju koja protestira protiv rata u Ukrajini

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Neke supruge mobiliziranih ruskih vojnika opasno prijete da će otići na prvu crtu bojišnice u Ukrajinu kako bi vratile svoje ranjene muževe kući.

- Vratite nam naše muškarce ili ćemo vas rastrgati! - bijesno govori jedna supruga vojnim dužnosnicima u videu objavljenom na Telegramu.

Prema nekim medijskim pisanjima, 20-ak žena otišlo je u vojnu jedinicu u gradu Valujki u Belgorodu zahtijevati odgovore o stanju svojih supruga koji su unovačeni za rat u Ukrajini.

image

Mobilizirani ruski vojnik poslan na bojište u Ukrajinu oprašta se od partnerice

Alexander Galperin/Sputnik/Profimedia/Alexander Galperin/sputnik/profimedia

Članovi obitelji vojnika iz ruskih regija Voronjež, Kursk i Belgorod rekli su kako su njihovi najmiliji napadnuti u gradu Makiivki u ukrajinskoj regiji Donjeck. Tvrde kako su mnogi ranjeni i zahtijevaju da ih se što prije vrati kući u Rusiju. Oni koji su preživjeli napad sad se navodno pokušavaju pješice vratiti u 150 kilometara udaljenu rusku regiju Belgorod, a mnogi vojnici primorani su svoje ozlijeđene suborce nositi na leđima.

Žene od ruskih vojnih časnika traže da autima vrate mobilizirane vojnike u Rusiju ili će, kako su zaprijetile, one same otići u Ukrajinu kako bi ih dovele kući, prenosi Newsweek.

- Spremna sam ih raskomadati! Moraju nešto poduzeti, moraju donijeti odluku, moraju ih izvući odatle. Želimo da budu izvučeni iz Ukrajine jer je ondje jako puno ranjenih - zavapila je jedna Ruskinja.

Društvenim mrežama kruži sve više snimki na kojima se može vidjeti koliko su obitelji ruskih vojnika razočarane i bijesne zbog stanja na bojištu u Ukrajini. Na jednom videu, koji je postao viralan nakon povlačenja Putinovih snaga iz Hersona, supruge ruskih vojnika iz Kurska, koji su poslani u Ukrajinu s malo ili nimalo obuke, traže odgovore od gradske uprave. Njihovi muževi poslani su na prvu liniju, no ondje su im jedinice uništene pa su se neki povukli u Starobilsk.

image

Mobilizirani ruski vojnik odlazi u rat

Tass/Ddp Usa/Profimedia/Tass/ddp Usa/profimedia

Stanovnici ruske Vologde u apelu upućenom regionalnom guverneru naveli su kako su njihovi rođaci, mobilizirani početkom listopada, poslani u ukrajinsku regiju Luhansk i 1. studenoga prebačeni na liniju bojišnice kod Svatova.

- Momci su bili zarobljeni u vatrenoj zamci, ubili su ih i neprijatelj i naša ruska vojska... Vratite naše muževe i sinove kući! Nemojte čekati da svi budu sasječeni u ovom krvavom stroju za mljevenje mesa - poručili su ruskim vlastima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:03