KAKAV ULOV!

Surfer koji je u Hrvatskoj izronio vrijedan nakit iz vode izvukao sef: Pravi šok je uslijedio kad je saznao čiji je!

Nakit vrijedan više od 4700 eura koji je pronašao u Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Australiji i Nizozemskoj predstavlja njegov najvrjedniji ulov

Australac Leigh (desno) sa svojim ulovom

 Bondi Treasure Hunter/Instagram

Australski lovac na izgubljena blaga i surfer Leigh (42) tvrdi da je pronašao jedan "kraljevski" sef koji je sada predmet policijske istrage, javlja The Sun. Leigh je sef koji je povezan s jednom kraljevskom obitelji pronašao dok je u inozemstvu u mora, rijeke i kanale bacao svoje snažne magnete.

Jedan od sefova na koji su on i njegovi prijatelji naletjeli bio je iznimno težak. Nakon što su ga nekako obili, otkrili su da su u njemu bile fotografije, dokumenti, ključevi, prazne kutije za nakit i drugi predmeti osobne prirode. "Ubacili smo prezime koje je pisalo u putovnici u tražilicu Google i otkrili da pripada jednoj kraljevskoj obitelji", rekao je Leigh.

Surfer je dodao da ne smije javnosti otkriti o kojoj se obitelji radi jer policija trenutno pregledava sef i njegov sadržaj. Međutim, rekao je da je na društvenim mrežama pronašao vlasnika sefa i vratio mu predmete koje je u njemu pronašao. Leigh je rekao da je osobu nazvao preko društvene mreže Facebook te da ju je prvo pitao je li članica kraljevske obitelji. Osoba mu je bez oklijevanja rekla da je. "Mislim da sam tada rekao nešto poput - ‘pronašao sam kraljevske dragulje‘. Oboje smo se nasmijali", rekao je Leigh.

Lovac na izgubljena blaga i surfer koji sada živi u Amsterdamu u Nizozemskoj rekao je da iz voda svih vrsta često zna izvući vrijedne predmete. Dodao je da je do sada u kanalima diljem svijeta pronašao stotine sefova. Za razliku od spomenutog "kraljevskog", neki od njih imaju kriminalni pedigre. Leigh je rekao da za njima nastavlja tragati upravo zbog uzbuđenja koje osjeti dok ih izvlači iz vode. U nekim se nalaze kreditne kartice, u drugima ključevi od automobila i novčići, u trećima oružje, a zna naletjeti i na prazne.

Jednom je u jednom od amsterdamskih kanala pronašao sef koji je bio toliko velik da je morao unajmiti kran kako bi ga iz njega izvadio. U tom su se sefu nalazili spomen novčići. Leigh je iste predao policiji. Nakon što su više godinu dana prosjedili u policijskom arhivu, surferu je rečeno da ih može uzeti. Nakit vrijedan više od 4700 eura koji je pronašao u Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Australiji i Nizozemskoj predstavlja njegov najvrjedniji ulov. Leigheva kolekcija pronađenih antikviteta i drangulija, među kojima su puške iz 19. stoljeća, noževi iz 17., municija za starinske topove, motocikli, telefoni i GoPro kamere, vrijedna je više desetaka tisuća eura.

Surfer je rekao da danas za život zarađuje tako što monetizira sadržaj koji objavljuje na društvenim mrežama. Uz to, društvene mreže koristi kako bi pronašao vlasnike predmeta koje pronađe. Tijekom 15 godina "pecanja", Leigh je znao surađivati i s policijom. "Kad pronađemo pištolj, ostavimo ga u vodi u kojoj ga pronađemo i nazovemo policiju kako bi ga mogla testirati... Policajci su jako sretni kada im se javimo", rekao je surfer.

Leigh je jednom prilikom u gradu Goudi u Nizozemskoj pronašao ukradeni policijski pištolj za upozoravanje. Surfer je dodao da mu policija nikad nije rekla jesu li joj njegova otkrića pomogla da riješi neki zločin. Ustvrdio je i da kriminalci sada "dva puta" razmisle prije nego što u neki kanal bace oružje s kojim su počinili zločin. Leigh je rekao da sada radi posao iz snova te da želi potaknuti sve da krenu u potragu za izgubljenim blagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:06