‘STRAŠNA JE!‘

Susjedi šokirani ponašanjem majke ubojice male Danke, ona se jada: ‘Nema mi tko pomoći!‘

Jedna susjeda koja živi nedaleko od kuće Svetlane Dragijević, nije o njoj imala ništa lijepo za reći

Svetlana Dragijević

 Telegraf.rs

Majka Dejana Dragijevića, uhićenog zbog ubojstva 2-godišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju u blizini Bora u Srbiji i njegovog preminulog brata Dalibora Dragijevića, koji je bio osumnjičen da je pomogao bratu da premjeste tijelo djevojčice, otkrila je što se događa u njezinom domu.

"Nema meni tko pomoći, niti znam kad će mi sina sahraniti, niti hoće li Dejana i Radeta dovesti sutra. Ja nemam pare, a nema mi tko pomoći, čekam policiju da me obavijeste", rekla je Svetlana Dragijević za Kurir. Rade Dragijević također je osumnjičen da je pomagao u prikrivanju ubojstva te je zadržan u pritvoru.

"Susjedi sa mnom i ne pričaju mnogo u posljednje vrijeme, ne mogu očekivati da će mi netko pomoći od njih, a ja sam bolesna, dan ne prođe da Hitna ne dolazi na vrata, a policija mi ne dozvoljava da izlazim, ovdje su mi raskopali sve po dvorištu i ostavili, sad pretražuju i ostalo", dodala je.

Ekipa Kurira je razgovarala i s nekim susjedima obitelji Dragijević. Jedna susjeda koja živi nedaleko od kuće Svetlane Dragijević, nije o njoj imala ništa lijepo za reći.

"Oni su svi čudni ljudi, nisu jako druželjubivi, rijetko s kim su se u selu viđali, a ovdje ljudi vole pričati, ali ne s tako negativnim ljudima. Iako, svi smo mi različiti, ali ovo što su učinili i dalje nas sve plaši. Čak ne možemo ni povjerovati, nikada nitko od njih nije radio problema, nikome se nisu zamjerali. Čudno je sve to, Dejan nije bio pijanica, radio je vrijedno, što li se njemu dogodilo da napravi ovo zlo, samo on zna. A njegova majka je strašna žena, kao da je ovo nije jako dirnulo, njoj ništa čovjek ne može vjerovati", ispričala je mještanka sela Zlot, odakle je i obitelj osumnjičenog.

Policija ponovno pred kućom

Mlađi od dva brata, 41-godišnji Dalibor preminuo je u noći između subote i nedjelje, oko tri sata ujutro, u prostorijama Policijske uprave Bor, gdje je bio zadržan zbog pomaganja starijem bratu, prvoosumnjičenom za ubojstvo, da sakrije tijelo Danke Ilić, koju je po vlastitom priznanju ubio.

Policija je i danas bila ispred kuće Dragijevića, u kojoj boravi Svetlana, gdje su policijski službenici prikupljali još dokaza o teškom ubojstvu djeteta.

Danka Ilić je nestala 26. ožujka u mjestu Banjsko polje, kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na obiteljsko imanje. Za djevojčicom se tragalo devet dana, a onda su 4. travnja osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević uhićeni nakon što su otkrili što su učinili.

Janković i Dragijević su, kako se sumnja, djevojčicu prvo udarili službenim automobilom. Dragijević je zatim navodno djevojčicu ugušio, a onda su se riješili tijela, koje još nije pronađeno. Dragijević je pred tužiteljem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom. Obojici je određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhitila Radeta i sada pokojnog Dalibora Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomagali da premjesti tijelo djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:57