GRADAČAC NA NOGAMA

Sutkinji prijeti suspenzija, policajka osumnjičena za pomaganje ubojici, masovno se prijeti vlasniku teretane

Žena u koju je pucao Nermin Sulejmanović, a koja je u bolnicu dopremljena u kritičnom stanju, sada je budna, svjesna i komunikativna

Nermin Sulejmanović; kuća u kojoj je počinjen zločin: Nizama Hećimović

Žena koja je ranjena u petak u Gradačcu u BiH u pohodu ubojice koji je prije toga usmrtio tri osobe u stabilnom je stanju dok policija i tužiteljstvo nastavljaju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ovog zločina.

Iz Kliničkog centra u Tuzli u ponedjeljak su potvrdili kako je Harisa Onder, žena u koju je pucao Nermin Sulejmanović, i koja je u bolnicu dopremljena u kritičnom stanju sada budna, svjesna i komunikativna.

"No zbog složenosti njezinog zdravstvenog stanja još uvijek zahtijeva intenzivno praćenje i liječenje", kazao je za portal "Avaz" glasnogovornik Kliničkog centra Eldar Šehić.

Njezina supruga i sina, Cengiza i Denisa, Sulejmanović je usmrtio neposredno nakon što je ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović a taj je zločin istodobno uživo prenosio na društvenoj mreži.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kazao je kako je utvrđeno da je taj prijenos pratilo više od 15 tisuća ljudi.

"I to govori o stanju u društvu", kazao je Nešić koji je za srbijanski list Kurir potvrdio kako je u tijeku opsežna istraga koja mora rasvijetliti kako je točno Sulejmanović počinio trostruko ubojstvo i ranio još tri osobe.

Uz Harisu Onder ranjeni su i jedan policajac i još jedan muškarac, a ozljede koje su oni zadobili nisu opasne po život.

Sulejmanović je počinio smoubojstvo kada su ga policajci opkolili.

Mediji nagađaju što je točno prethodilo zločinu i kakva je odgovornost policije koja je navodno jedina imala informaciju o tome gdje se skrivala njegova bivša supruga prije nego što ju je on pronašao, oteo, zlostavljao i na kraju ubio.

"Provjeravaju se veze policije sa Nerminom Sulejmanovićem. Točno je da se radi na slučaju policijske službenice osumnjičene za pomaganje ubojici ali u ovom trenutku ne mogu reći više od toga", izjavio je Nešić.

Otvoren predmet protiv sutkinje

U međuvremenu je ured disciplinskog tužitelja VSTV-a BiH formirao predmet protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac, saznaje Dnevni Avaz.

Samo četiri dana prije ubojstva sutkinja Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Vlasnik teretane: ‘Svi smo zakazali‘

Emir Džinović, vlasnik teretane u kojoj je ubojica iz Gradačca radio kao fitness trener, došao je na mjesto zločina i uzeo bebu, a sada se oglasio na društvenim mrežama.

- Pokušao sam, dao sam sebe, riskirao život svoj, spašen je mali anđeo. Nizama, drago mi je što sam te poznavao, tvoj osmjeh ću zauvijek pamtiti, tvoj glas u mojoj glavi će odjekivati. Izvini Nizama, svi smo zakazali. Da te Alah u dženet uvede, ženo, kraljice - napisao je on.

Posjetimo, on se i ranije oglasio nakon zločina u Gradačcu te naveo da je "spasio bebu koja je bila spuštena na pod u lokvu krvi".

- Sada je kod mene, na sigurnom. Prizor je bio jeziv. Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga - rekao je on.

Beba je na kraju završila u bolnici u Tuzli gdje je zbrinuta i gdje je utvrđeno da nije ozlijeđena, nakon čega će biti predana u nadležnost socijalnih službi.

Ubrzo nakon spašavanja bebe, Erminu su počele da stižu prijeteće poruke.

- Od večeras je na tebe otvoren lov, samo da znaš - napisao je muškarac u poruci koju je uputio Erminu.

Sanas sprovod i prosvjedi

Nizama Hećimović bit će pokopana danas, a prije ukopa ispred džamije u mjestu Mionica bit će joj održana dženaza.

U Sarajevu, Mostaru i Zenici nakon sprovoda bit će održani prosvjedi kako bi se ukazalo na problem nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini i propusti koji su doveli do još jednog femicida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:14