DVA MJESECA TERORA

‘Svaki put isto! Dođe u restoran, naruči, najede se i doživi srčani udar. I tako 20 puta!‘

Odlučio je ovu taktiku primijeniti u brojnim restoranima u Španjolskoj, gdje trenutno živi. Sada mu prijeti zatvor

Aidas je glumio srčane udare po restoranima kako ne bi morao platiti račun

 Twitter/Policía Nacional

Pedesetogodišnji muškarac dosjetio se kako fino jesti po restoranima, a ne platiti. No, ta ‘dosjetka‘ skupo ga je koštala.

Naime, on je lažirao srčane udare u više od 20 restorana kako bi izbjegao plaćanje računa nakon što se nauživao hrane. Jedna je stvar požaliti se na dlaku u obroku, a sasvim druga stvar je pretvarati se da trebate ozbiljnu medicinsku pomoć samo kako ne biste morali posegnuti za novčanikom.

Muškarac po imenu Aidas, koji je porijeklom iz Litve, odlučio je ovu taktiku primijeniti u brojnim restoranima u Španjolskoj, gdje trenutno živi. Osoblje u restoranima primijetilo je kako bi nakon svakog njegova jela uslijedio dramatičan čin u kojem bi Aidas pao na pod.

Jedan vlasnik restorana rekao je da Aidas nije bio sramežljiv kad je trebalo diktirati narudžu, a osim toga, uživao bi i u nekoliko čašica White Label viskija te u ruskoj salati, prije nego što bi zbog ‘srčanog udara‘ završio na podu. Njegovi računi iznosili bi po 15, 30 pa čak i 70 eura.

U razgovoru za The Sun, voditelj restorana El Buen Comer opisao je njegov čin kao ‘vrlo teatralan‘. "Odglumio je da se onesvijestio i skljokao se na pod", rekao je.

Voditelj je uspio dobiti sliku Aidasa dok je izvodio svoj rutinski performans te ju je poslao drugim restoranima u okolici kako bi ga ‘pokušali spriječiti u njegovu sljedećem pokušaju‘.

"Svi smo dobili upozorenje da budemo oprezni i da mu ništa ne poslužujemo, uz njegovu fotografiju", otkrila je radnica restorana Sale&Pepe.

"Legao je na pod, ponašao se kao da ga boli u prsima te se počeo tresti", ispričao je drugi radnik restorana.

Aidas je otišao toliko daleko da je primio liječničku pomoć, prije nego što je kasnije ponovno pokušao izvesti istu stvar u istom restoranu.

“Kada je drugi put pokušao, rekli smo mu da to više ne čini”, rekli su.

Kako piše Caso Abierto, Aidas je puna dva mjeseca glumio srčane udare, tijekom kojih nije platio ni eura za ono što je naručivao. Malo po malo, skupio je čak 20 uhićenja, ali svaki put bi nakon kratkog vremena bio pušten jer su se njegovi zločini smatrali ‘manjima‘, s obzirom na to da je svakom restoranu dugovao samo malu svotu novca. Ipak, nakon što su se zbrojili svi njegovi incidenti, Aidas je dugovao 766 eura restoranima.

Tek kad mu je izrečena veća kazna te su mu poručili da će završiti iza rešetaka jer nije platio dvije novčane kazne za svoje zločine, njegovim podmuklim pothvatima došao je kraj.

Aidas je tako osuđen na najmanje 22 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:47