‘LJETO JE I NAŠE‘

‘Svako tijelo je tijelo za plažu‘: Država pokrenula kampanju osnaživanja žena, no nisu svi oduševljeni

Ilustracija kampanje na kojoj se pet žena opuštaju na plaži, također prikazuje i ženu u toplesu nakon mastektomije

Tijelo za plažu

 Vlada Španjolske

Španjolsko ministarstvo jednakosti pokrenulo je ovoga ljeta kampanju kojom želi potaknuti žene koje su zabrinute u vezi izgleda svoga tijela da ipak odu na plažu, piše BBC.

‘Ljeto je i naše‘, glasi slogan iznad slike pet žena različitih oblika i veličina tijela.

‘Sva su tijela tijela na plaži‘, rekla je ministrica socijalne skrbi Ione Belarra.

Voditeljica Ženskog instituta Antonia Morillas rekla je da su očekivanja društva utjecala ne samo na samopouzdanje žena, već su im uskratila njihova prava.

Ilustracija kampanje na kojoj se pet žena opušta na plaži, također prikazuje i ženu u toplesu nakon mastektomije. Iz instituta koji stoji iza inicijative kažu da se time pokušava pokazati da su sva tijela jednako vrijedna.

Žene trebaju uživati ​​u ljetu, gdje god i s kim god požele, kaže se u oglasu: ‘Danas nazdravljamo ljetu za sve, bez stereotipa i estetskog nasilja nad našim tijelima.‘

No nisu svi impresionirani kampanjom.

Neki se pitaju treba li je proširiti i na muškarce koji također nemaju standardni oblik tijela, dok je čelnik ljevice Cayo Lara rekao da je kampanja vrhunac apsurda, jer pokušava ‘stvoriti problem tamo gdje ga nema‘.

Ministrica jednakosti Ángela Rodríguez Pam objavila je na Twitteru poruku muškarcima koji su rekli da ženama nije potrebno dopuštenje ministarstva za odlazak na plažu: ‘Naravno da idemo na plažu, ali pretpostavljamo da ćemo biti izložene ispadima mržnje ako pokazujemo tijelo koje nije standardno.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:30