‘OVDJE PREDSJEDNIK‘

Sve samo ne obični radni dan: Evo što se dogodilo kada je Biden iz restorana u Washingtonu naručio dva burgera

"Uhvatila me trema kada sam se javila na telefon. Inače nisam takva. Čim sam čula njegov glas, pomislila: ‘Nemoguće! Nemoguće! Nemoguće!‘"

Joe Biden i Kamala Harris

 Bijela Kuća/Twitter

Voditeljica hvaljenog i nagrađivanog restorana Ghostburger u Washington D.C.-u u Sjedinjenim Američkim Državama Brittany Spaddy trebala je u utorak biti pošteđena posla, piše The Washington Post.

Onda je stigao poziv suvlasnika Ghostburgera Josha Phillipsa. Phillips je Spaddy zamolio da dođe na posao kako bi kolegama pomogla nositi se s gužvom koja će nastupiti zbog dolaska poznatog gosta.

Spaddy tada nije znala da joj je Phillips nešto zatajio. Suvlasnik Ghostburgera u srijedu je The Washington Postu rekao da je sve isplanirano kako bi upravo Spaddy primila narudžbu od predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Naime, Bijela je kuća taj pothvat u utorak dogovorila s Phillipsom i njegovom suprugom Kelly, drugom suvlasnicom restorana.

- Zaslužila je taj poziv - rekao je Phillips.

Niti on niti njegova supruga Spaddy nisu rekli tko će nazvati restoran. Samo su joj rekli da je poziv koji će primi važan. Spaddy je rekla da je mislila da će je nazvati gradonačelnica D.C.-ja Muriel E. Bowser ili netko iz domene pop kulture. Nije očekivala da će s druge strane telefonske linije biti američki predsjednik.

Biden je restoran nazvao nešto iza 13 sati. Spaddy se - smrznula.

- Uhvatila me trema kada sam se javila na telefon. Inače nisam takva. Čim sam čula njegov glas, pomislila: ‘Nemoguće! Nemoguće! Nemoguće!‘ - rekla je Spaddy.

Voditeljica Ghostburgera rekla da je da je odmah znala tko je zove. Nije se Biden, kaže, morao ni predstaviti.

Biden je naručio jedan "ghostburger" sa slaninom i američkim sirom, ali bez "strašnog" umaka te jedan obični "ghostburger" sa sirom, ali bez umaka. Sudeći prema fotografiji koju je Bijela kuća objavila na Twitteru, Bidenu je otišao burger sa slaninom, a potpredsjednici Kamali Harris cheeseburger. Oboje su narudžbe uključile porciju valovitog pommesa fritesa.

Bijela je kuća kasnije objavila videozapis poziva. Biden je u videu ustvrdio da je Ghostburger jedna od 10,5 milijuna malih tvrtke koje su pokrenute zahvaljujući njegovim politikama.

- To je najviše ikad u periodu od dvije godine - rekao je predsjednik SAD-a.

Spaddy nije marila za politiku kada je primala Bidenovu narudžbu. Bilo joj je važno da je ne zbrlja.

- Imamo osjećaj kao da me pitao kako sam... Kad vam kažem da sam se smrznula, smrznula sam se... Bilo mi je neugodno koliko sam se smrznula. Rekla sam si: ‘Nije kao da je tu ispred tebe, a ti prtljaš po računalu. Samo uzmi narudžbu. Ne želiš pogriješiti‘ - rekla je Spaddy.

- Činilo mi se kao da želi popričati sa mnom. Bila sam jako nervozna. Zbunila sam se. Rekla sam mu da mu želim ugodan dan - dodala je Spaddy.

- Nakon što je spustila slušalicu, bilo je urnebesno. Tresla se. Govorila je: ‘O moj Bože! O moj Bože! Što se dogodilo?‘ - prisjetio se Josh Phillips.

Kelly Phillips je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram također objavila reakciju Spaddy.

Bijela je kuća rekla da Biden i njegova supruga Jill često objeduju u malim restoranima.

The Washington Post piše da djelatnici Bijele kuće nisu ostavili napojnicu. Naime, Ghostburger gostima naplati uslugu posluge, ali na računu nema kućicu za napojnice. Zato ju Bijela kuća nije ostavila. Phillips je brzo rekao da je predsjednik restoranu dao dar - telefonski poziv sa Spaddy.

- Nisam slutila da će mi tako proći utorak. Čast mi je što sam primila taj poziv - rekla je Spaddy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 12:41