AMERIČKA PRAVDA

SVE ZBOG PARKINGAŽivot mu se pretvorio upakao zbog mjesta za parkiranje

Kad je Amerikanac Clausel Pierre u siječnju 2011. krenuo u šoping, nije niti slutio što ga čeka
 Pixabay / Pixabay

FORT LAUEDRDALE Kad je Clausel Pierre u siječnju 2011. krenuo u šoping, nije niti slutio da će mu se život uskoro pretvoriti u pakao i to zbog običnog mjesta za parkiranje.

Naime, Pierre je tog dana parkirao ispred trgovine cipelama, nedaleko Fort Lauderdalea na jugu Floride. Na isto je mjesto želio parkirati i detektiv Frank Maio, koji je bio van službe, ali je Pierre bio brži.

Umjesto da potraži novo parkirališno mjesto, Maio je zapovjedio Pierreu da makne svoj auto kako bi on mogao parkirati. Pierre je odbio, jer nije imao razloga micati svoj automobil, pišu tamošnji mediji.

Detektiv Maio tada je odlučio uhapsiti Pierrea. 'Nije bilo nikakvog razloga za uhićenje', kaže Pierrov odvjetnik Christopher Brown.

'Mjesto je bilo slobodno i nije bilo zabrana za parkiranje. Tipična situacija – dvije osobe vide slobodno mjesto i pojure tko će prvi. U ovom slučaju, jedna od tih osoba bila je policajac.'

Pierre nije mogao vjerovati zbog čega ga Maio hapsi i nazvao je 911. Ipak je uhapšen, a prošli je tjedan podnio tužbu u kojoj traži odštetu zbog tjelesnih ozljeda koje je pretrpio prilikom hapšenja, uključujući nekoliko slomljenih kostiju.

Naravno, Maio je tvrdio kako je Pierre pružao otpor te da je zato morao primijeniti silu prilikom uhićenja.

Pierre je završio u zatvoru, ali se nije predavao. Borio se pune dvije godine kako bi istina izašla na vidjelo i nedavno su sve optužbe protiv njega odbačene.

Iako je sud odbacio optužbe, lokalna policija smatra kako njihov pripadnik nije učinio ništa loše, niti protuzakonito. Proveli su internu istragu i objavili kako nisu odgovorni .

Naravno da su nakon toga Pierre i njegov odvjetnik podigli tužbu u kojoj traže odštetu za vrijeme, bol i troškove nastale zbog jednog, jedinog mjesta za parkiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:37