SVE SE OTKRILO

Svećenik došao na pogreb i svjedočio nadrealnoj sceni: ‘Kad su otvorili lijes shvatio sam što se događa...‘

Svećenik je rekao kako su svi bili pošteno plaćeni te da crkva nije izgubila novac, ali da je istovremeno sve bilo jako čudno

Ilustrativna fotografija

 Aleksandr Kichigin/Alamy/Alamy/Profimedia/Aleksandr Kichigin/alamy/alamy/profimedia

Londonski svećenik u ponedjeljak je stigao u jednu od najekskluzivnijih četvrti glavnog grada kako bi odradio sprovod, ubrzo je shvatio kako je lijes prazan te da su ožalošćeni samo glumci. Bizarni događaj ostavio je mještane zbunjenima, prenosi Daily Mail.

Raskošni sprovod trebao se održati u ponedjeljak u 11 ujutro u crkvi London Oratory u Južnom Kensingtonu. Mrtvačka kola s konjskom vučom, dva luksuzna starinska automobila, muškarci s cilindrima, zbor i crkva prepuna fotografija preminulog mladića ukazivala su na to da se nije štedjelo.

Ipak, sprovod je otkazan kad je svećenik koji je vodio ceremoniju shvatio kako je lijes prazan te da su ožalošćeni zapravo plaćeni glumci.

Svećenik Rupert McHardy (49) je pripremio propovijed i bio spreman započeti službu kad ga je voditelj zbora pozvao u stranu i rekao mu da se sprovod održava u čast 23-godišnjeg Latvijca koji je nestao za Novu godinu. Ne zna se je li mladić mrtav ili je i njegova obitelj nasamarena.

Pogreb je ugovorio i organizirao Clyde Zaube koji je tvrdio da je brat preminulog Laurisa Zaubea. Rekao je da je njegov brat pronađen smrznut u ledu te je priložio rusku smrtovnicu.

Ispostavilo se kako je Lauris nestao nakon novogodišnje zabave negdje u blizini brane, međutim, njegovo tijelo nije pronađeno niti ima brata po imenu Clyde. Svećenik je pak uvjeren kako je osoba koja je organizirala ceremoniju zapravo osuđivani pedofil.

- Zahtjev za pogreb stigao je prije tri ili četiri tjedna. Tekst za propovijed birao je njegov brat Clyde da bi se na dan sprovoda sve počelo otkrivati. Pogrebnici su krenuli po tijelo da bi im u zadnji čas rekli kako nema tijela već samo pepeo, rekao je svećenik.

Svećenik je ispričao kako su u crkvi bile dvije skupine ljudi. Prva, za koju se pokazalo da su glumci, bila je puna poštovanja i pristojna iako su se žalili da nisu plaćeni. Tu je bila i druga skupina u skafanderima i fantomkama na glavama, među kojom je bio i Clyde.

- Imali su kapuljače i tamne naočale, izgledali su opasno. Pokušavao sam razgovarati s bratom preminulog, no on nije htio razgovarati sa mnom. Postalo je jasno da nije onaj za kog se predstavlja i da je ovo lažni sprovod, rekao je McHardy.

Otkrio je da je jedan od glumaca znao i ime osobe koja ih je pozvala da dođu na ceremoniju. Svećenik je rekao kako su svi bili pošteno plaćeni te da crkva nije izgubila novac, ali da je istovremeno sve bilo jako čudno.

- Kad sam shvatio da je sve lažno, rekao sam da neću to napraviti i da se raziđu. Svi su otišli relativno sretni, da su prava obitelj vjerojatno bi plakali. Nakon toga sam bio prilično potresen i uznemiren, rekao je svećenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:49