HOROR U INDIJI

Svećenik s još trojicom silovao 9-godišnjakinju i spalio joj tijelo da prikrije tragove zločina

Usne su joj bile plave, ispod nosa je bilo krvi, imala je modrice na rukama, a odjeća joj je bila mokra, rekla je žrtvina majka
 Ilustracija/Narinder Nanu/Afp/Profimedia

Nakon što je u glavnom gradu Indije, Delhiju, navodno grupno silovana, ubijena i prisilno kremirana devetogodišnja djevojčica, četvrti dan zaredom nastavljaju se prosvjedi zbog tog brutalnog zločina.

Roditelji nesretne djevojčice optužili su hinduističkog svećenika i još trojicu muškaraca da su je napali kad je malena otišla po vodu za piće iz hladnjaka koji se nalazi u prostorijama krematorija. Inače, žrtvini roditelji su Daliti - "nedodirljivi", sloj društva koji je na najnižem nivou u indijskom sustavu kasta - a zarađuju za život prosjačeći ispred sufijskog muslimanskog svetišta u neposrednoj blizini krematorija na području Nangala u Delhiju. Ubijena djevojčica bila im je jedino dijete.

Majka također tvrdi da joj se prijetilo kad se usprotivila kremiranju svoje kćeri. Zločin se dogodio u nedjelju navečer blizu kolibe u kojoj je djevojčica živjela s obitelji.

- Poslala sam je po vodu, a kad je prošlo više od sat vremena, a ona se nije vratila, otišla sam je tražiti. Zatekla sam je kako leži na tlu u krematoriju. Usne su joj bile plave, ispod nosa je bilo krvi, imala je modrice na rukama, a odjeća joj je bila mokra. Svećenik i trojica muškaraca savjetovali su mi da ne zovem policiju, govorili su mi kako će se, ako to napravim, 'inzistirati na obdukciji, a kćeri bi tad mogli i ukrasti organe te ih prodati'. Zatvorili su vrata kako bi spriječili moj odlazak, prijetili su mi, čak su me pokušali i podmititi - izjavila je majka.

Otac ubijene djevojčice kaže kako je s oko 150 seljana stigao do krematorija što je brže mogao, no tijelo njegove kćeri već je bilo spaljeno. Mještani su pozvali policiju i polili lomaču vodom, no uspjeli su dohvatiti samo žrtvine noge - obdukcijski pregled, nažalost, više niti ne može potvrditi da je devetogodišnjakinja bila silovana.

Policija je dobila prijavu o slučaju grupnog silovanja i ubojstva te je uhitila muškarce, objavio je BBC.

Stotine prosvjednika okupili su se u srijedu ispred krematorija tražeći smrtnu kaznu za optužene. Zahtijevaju i suspenziju nekih lokalnih policijskih službenika, koje optužuju za uznemiravanje žrtvine obitelji. Demonstranti su zapalili i lik premijera Narendre Modija, nezadovoljni jer nije javno osudio zločin. Mnogi Indijci ovaj strašan zločin već su prozvali kastinskim - naime, optuženi svećenik navodno je brahman iz više kaste.

Prema posljednjim podacima o zločinima u Indiji, svaka četvrta žrtva silovanja ondje je dijete, a žrtve uglavnom poznaju počinitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49